Bella Rosa

Bella Rosa

AMUSE besökte restaurang Bella Rosa i Säffle för att få reda på mer om ägaren Ali Bicen, hans framtidsplaner och hans ursprung från Turkiet .

Ali har drivit Bella Rosa i snart sju år och den är väldigt omtyckt och välbesökt!

 

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Hur länge har du bott i Sverige?

– Nu är det cirka 20 år sedan jag kom till Sverige från Turkiet! Först bosatte jag mig i Örebro där jag drev pizzeria i några år.

Sedan flyttade jag vidare till Stockholm och öppnade en restaurang med min bror. Det var väldigt lyckat men jag ville utvecklas ännu mer, så efter fem år köpte han ut mig så jag kunde flytta till Säffle och starta Bella Rosa. Det var kul att få stå på egna ben och bygga upp något från grunden själv.

I denna lokal har det tidigare varit många restauranger och en del folk i Säffle kallar fortfarande Bella Rosa för Serone, ändå har det varit en del restauranger efter dem. När jag köpte detta var det en kinakrog.

 

Bella Rosa Ali Bicen
Ali Bicen

Vilket år var det du flyttade till Säffle och startade Bella Rosa?

– Det var 2010 i maj som jag öppnade! Jag kom hit några månader tidigare och det kändes rätt med en gång.

 

När började du jobba inom restaurangbranschen?

– Det gjorde jag redan i Turkiet! Jag har gått i min pappas fotspår precis som även min bror har gjort. Pappa var i restaurangbranschen redan när jag var ung och växte upp.

I Turkiet har vi en restaurang i Alanya som vi äger än men som vi nu hyr ut eftersom min pappa tråkigt nog har gått bort.

Jag och min familj brukar åka ner till Turkiet en månad om året och besöka min mamma och den del av släkten som bor kvar.

 

Vad är Bella Rosa bäst på?

– Det hoppas jag att mina kunder tycker är maten, såsom plankstek och vår gösrätt är väldigt populära! Sen hoppas jag att gästerna tycker att vi har bra service och en trevlig atmosfär i restaurangen.

 

Vad är roligaste med att driva restaurang?

– Alltihop! Man får träffa så mycket olika människor. Det är en hård bransch men jag trivs väldigt bra!

 

Vad är svåraste i restaurangbranschen?

– Det svåraste och viktigaste är att hitta rätt personal som sköter jobbet och har rätt inställning. Det är viktigt med att vara trevlig mot gästerna och att vara serviceinriktad.

 

Är det något du saknar som inte finns i Säffle?

– Nej, vi trivs bra här i Säffle! Tycker att det finns många trevliga butiker här.

Alla känner alla och jag och min familj känner oss välkomna här. Jag har många roliga och snälla gäster varje dag så jag är väldigt nöjd med Säffle och folket här!

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng