Månadens recept: Sallad med äpplen och valnötter samt ratatouille i ugnen

Sallad med äpplen och valnötter

Krispigt fräscht tillbehör med knapriga nötter och söta gula russin.

 

 

Ingredienser:

150 g babyspenat

2–3 fasta, syrliga äpplen, gärna Ingrid Marie

1/2 dl sultanrussin

1 msk pressad limesaft

1 msk olivolja

50 g valnötter

 

Gör så här:

1. Skölj spenaten och låt den rinna av. Skär äpplena i tunna klyftor.

2. Blanda russin, limesaft och olivolja. Rosta valnötterna.

3. Vänd ihop spenat och äpple med russinblandningen. Strö över valnötter.ovanpå. Ät genast.

Ratatouille i ugnen

När grönsakerna rostas i ugnen frigörs en massa härliga smaker.

 

 

Ingredienser:

1 liten aubergine

1 liten zucchini

1 röd paprika

1–2 selleristjälkar

1–2 bifftomater

1 rödlök

ca 4 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

2 msk tomatpuré

1 tsk sambal oelek

2 krm salt

1 krm peppar

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250°. Skär aubergine, zucchini, paprika, selleri och tomat i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Skala och skär vitlöken i tunna skivor.

2. Blanda olivolja, tomatpuré, sambal, salt och peppar. Vänd ihop det med grönsakerna i en långpanna med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 45 min. Rör då och då. Tillsätt 1–2 dl vatten för lösare konsistens.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng