Månadens recept

Starta dagen med omelett som ger känsla av Italien!

 

“Enkel omelett med rena Medelhavssmaker.”

 

Ingredienser:

1 portion

2 ägg

1 msk vatten

örtsalt

nymalen svartpeppar

1 tomat

1 tsk olja

parmaskinka

färsk basilika

 

Gör så här:

Vispa ihop ägg och vatten. Krydda med lite örtsalt och peppar. Stek i olja på medelvärme i liten stekpanna. Skiva i tomaten. Servera med parmaskinka och färsk basilika.


Saftiga kycklingspett med mangosalsa

 

“Det är roligt att servera mat på spett, dessutom går det fort att laga. En pigg mangosalsa passar fint till..”

 

Ingredienser:

2 portioner

300 gram kycklingfilé

2 stjälkar citrongräs

1 vitlöksklyfta

1 röd chili

1/2 dl japansk soja

ev. 2 msk maltwhisky

 

Mangosalsa:

1/2 färsk mango eller 1 dl tärnad

fryst mango

1/2 rödlök

1 tsk finhackad chili

1 lime

1 msk olja

2 msk hackad koriander

salt

peppar

 

Sallad:

1/2 stånd romansallad

1/2 påse rucolasallad

1 äpple

1 gurka

5–6 cocktailtomater

1 tsk limesaft

 

Gör så här:

1. Skär kycklingen i kuber. Banka och strimla citrongräset. Finhacka vitlök och chili. Blanda ihop en marinad av soja, vitlök, chili och citrongräs. När du är viktstabil kan du tillsätta whisky för en lite rökig känsla. Låt kycklingen ligga och dra i kylen i minst 30 minuter.

2. Tärna mango och finhacka rödlök och chili. Blanda med rivet skal och saft från limen, olja och koriander. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda en sallad av rivna romansalladsblad, rucola, tärnat äpple, skivad gurka, cocktailtomater och limesaft.

4. Torka av kycklingbitarna, trä upp dem på blötlagda träspett och grilla. Du kan också göra dem klara i ugn i 200 grader i ca 20 minuter.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng