Zucchinilasagne med keso

Ingredienser

2 portioner

 

Köttfärssås:

250 g nötfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 morötter

150 g rotselleri

1 palsternacka

2 msk olivolja

1 burk krossade tomater, à 400 g

2 msk strimlad färsk basilika eller 2 tsk torkad

1 tsk salt

1 tsk vitpeppar

1–2 tsk sambal oelek

 

Mellanlager:

1–2 zucchini eller lasagneplattor av fullkorn

250 g mager keso

Grönsallad

ev. basilika till garnering

 

Gör så här

1. Börja med köttfärssåsen. Skala och hacka eller riv lök, vitlök, morot, rotselleri och palsternacka. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs lök, palsternacka, rotselleri, morot och köttfärs. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt, peppar och sambal oelek. Koka på svag värme i cirka 20 minuter.

 

2. Hyvla zucchini med osthyvel till tunna breda skivor. Smörj en ugnsfast form, täck botten med köttfärssås, lägg på zucchini eller lasagneplattor och ett lager keso. Upprepa tre gånger och avsluta med ett lager keso.

 

3. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15–20 minuter eller tills lasagneplattorna mjuknat. Lägg på folie om ytan riskerar att bli bränd. Garnera gärna med basilika.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng