Al Pitcher

”Jag hart allt möjligt, bland annat har jag jobbat på byggen, skördat grönsaker och gjort radioreklam.”

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Amuse åkte ut till vackra Krokstad Herrgård för att kolla in deras stand-up kväll som de erbjuder sista onsdagen varje månad. Ikväll var det tre stand-up komiker som uppträdde samt Erik Axelsson som var kvällens konferencier. Vagnslidret på herrgården var fylld till sista platsen, stämningen var god och kvällen bjöd på många skratt.

 

Al Pitcher är den hyllade komikern från Nya Zeeland som till svenskarnas förtjusning för åtta år sedan tog sitt pick och pack och lämnade hemlandet för ett nytt liv i allas bårt land mellanmjölk;
Sverige

Om denna omstörtande förvandling från Hobbit till Svensson på gott och ont handlar hans storslagna och humoristiska show om! Sättet han beskriver, bevittnar och delger detta utifrånperspektiv om svenska vanor, traditioner och sätt att vara lär både förfasa och förtjusa men framför allt få er att skratta!

Vi fick efter showen en pratstund med Al Pitcher.

 

Hej Al, vi har hört att du bor i Sverige, Var?

– Jag, min fru och våra två barn bor i en förort utanför Stockholm, nära vattnet och jag älskar det.

 

Hur kom det sig att du flyttade till Sverige?

– Min fru är svenska och vi träffades i London. I början av vårt förhållande brukade vi åka till Sverige under storhelger för att hälsa på hennes släktingar och vänner och jag älskade Sverige från första besöket. För åtta år sedan bestämde vi oss för att prova att flytta till Sverige. Planen var då att jag skulle bo 20 dagar i Sverige och sedan jobba 10 dagar i London som stand-up komiker. Men jag upptäckte snart att det gick bättre i Sverige för mig än i London och jag hittade min nisch som stand-up komiker här i Sverige. Nu uppträder jag nästan bara för svenskar även om jag jobbat både i New York, London och på andra platser runtom i världen.

 

Varför blev du just stand-up komiker?

– Jag startade min karriär i London 1999. Första gången jag gick upp en scen gick det inte alls bra, men det blev bättre och bättre för varje gång. Men som jag sa tidigare, det var först när jag kom till Sverige som jag verkligen fann min grej inom stand-up komedi. Efter att jag hade gjort mina första uppträdanden hoppade jag på ett jobb i Irland som var väldigt fysiskt jobbigt. Tanken var att jag skulle skriva bra texter till min stand-up show, men varje kväll när jag kom hem från det vanliga jobbet var jag så trött så jag somnade och fick inget skrivet under sex månaders tid.

 

Al_Pitcher_2

 

Vad har du jobbat med innan du blev komiker?

– Jag hart allt möjligt, bland annat har jag jobbat på byggen, skördat grönsaker och gjort radioreklam.

 

Vad tyckte du om kvällen på Krokstad Herrgård?

– Det var en underbar publik som verkade njuta lika mycket som jag gjorde. Jag har valt bort alkoholen sen många år tillbaka och får mina kickar i livet genom att stå på scen framför en sådan här underbar publik.

 

Vad skulle du göra om du fick 100 miljoner kronor av oss?

– Först skulle behålla 5-10 miljoner själv till mig och min familj. Sen skulle jag dela med mig till någon välgörenhet som kan göra skillnad, vad vet jag inte än. Jag tycker ingen behöver ha så mycket pengar, utan fler borde dela med sig av sitt överflöd till behövande.

 

SNABBA FRÅGOR
Bästa film?Pulp Fiction eller Gladiator.
FavoritmusikU2
Favoritmat?Falukorv
Bästa resanTahiti
Förebild?Min familj, framförallt min tvååriga dotter.

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng