Alperna

Nypistade backar, långa nedfarter och snötäckta fjäll. Dags för en skidresa?

Det finns många populära skidorter i både Europa, Asien och Amerika. Svenskarna väljer gärna att ta en skidresa runt om i Europa och åker oftast till populära länder som Norge, Österrike, Frankrike eller Italien, denna gång lägger vi fokus på Alperna som går genom åtta länder i Centraleuropa.

 

Bad Gastein – den kanske mest populära orten i alperna
Med ett liftsystem som sträcker sig 1 100–2 700 meter över havet och över fem skidområden, erbjuder Bad Gastein inte bara utmanande skidåkning utan även fina skidområden för barnfamiljer. Både för de som gillar att åka skidor och snowboard hittar garanterat sin drömpist i något av de fem skidområdena i Gasteinerdalen. Bad Gastein är även känt för sitt legendariska nöjesliv. Här finns ett stort utbud av barer, restauranger och nattklubbar.

Salbaach – en av alpernas 5 bästa skidorter
Den lilla byn ligger på 1003 meters höjd omgiven av ett sagolikt bergslandskap och bergen runt byn erbjuder härligt varierad skidåkning. Med de sammankopplade systemen blir rundturerna här lätt dagslånga och i Saalbach finns det många möjligheter för riktigt bra och varierad skidåkning. Saalbach som ort är gemytlig och charmig med mycket atmosfär och hög boendestandard. Bättre afterski än den i Saalbach hittar du inte på Alperna. Saalbach är en komplett skidort för din skidsemester!

Val Thorens – en himmelsk upplevelse
Val Thorens är byggt av skidåkare – för skidåkare. Med totalt 60 mil snösäker pist i Les Trois Vallées känns skidutbudet nästintill oändligt. Den höga höjden bjuder inte bara på suverän skidåkning utan även en hisnande panoramautsikt över de vackra franska Alperna. Upplev himmelsk skidåkning bland molnen. Liftstationerna är placerade mitt centrum, vilket i sin tur innebär att det är gångavstånd till allt.

Sestrière – en perfekt by för familjen
Förutom skidåkning finns det mycket att upptäcka utanför pisten. I den lilla byn finns många trevliga butiker, skridskobana, badhus och caféer.
Italiensk mat lämnar sällan någon besviken och i byn finns det got om trevliga restauranger som serverar vällagad pizza, pasta och läcker antipasti. 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng