Aruba

>> Drömmer du om pudervita stränder och turkosa vatten, står ofta Aruba som modell. Ön är själva sinnebilden för våra fantasier om det förlorade paradiset, en exotisk mix av människor, kultur och inte minst mat.

 

TEMPERATURER UPP EMOT 40 GRADER
På Aruba infinner sig snabbt det perfekta lugnet, ett behagligt lågmält ljud från palmkro-nornas frasiga blad över våra huvuden sänker pulsen och ger samtidigt skugga och svalk från hettan. Öns slogan ”Happy Island” visar sig trovärdig, även om en del gjort smilet till en gimmick. Det vilar något bekymmerslöst och avspänt över Aruba. Du möts oftast av ett, bon bini, välkommen, tillsammans med en klapp på axeln. Men Karibien rymmer ofta sina motsatser, inte minst under orkansäsongen. Nu ligger visserligen ön i utkanten av orkan-bältet och drabbas sällan av dessa fruktade stormar, men efterdyningarna av en orkan kan dock vara nog så problematisk. I Arubas fall handlar det ofta om hettan, när orkanerna längre bort suger åt sig den svalkande passadvinden och luften blir stillastående. Då kan den närmast konstanta dagstemperaturen på 29-30 grader sticka upp till 40.

 

ARUBA HAR SKAPAT SIN EGEN MATKULTUR    

Ett annat sätt är maten. Även om matinfluenserna är starka från USA, så har Aruba med sin enorma mix av olika nationaliteter skapat sin egen matkultur, inte minst av råvaror från havet, men också soppor på grönsaker och andra växter som lever i detta torra klimat, till exempel kaktus.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng