Audio Video Blir Elon Ljud & Bild

Audio Video är en hemelektronikkedja som grundades 1963. Varumärket ägs av Electra-gruppen. Handlarna äger sina egna butiker. Electra-gruppen har inlett ett samarbete med vitvarukedjan Elon, där de ska gå under gemensam flagg och Audio Video-butikerna byter namn till Elon Ljud & Bild. Vi besökte Roger, Lars och Andreas i deras Audio Video-butik i Åmål för att prata mer om namnbytet.

 

Hej! Berätta lite om vad ni har på gång?
– Vi byter namn till Elon Ljud & Bild, så det blir nya skyltar och ny layout. Än så länge har vi börjat med tre av våra butiker. Säffle-butiken har vi även passat på att göra om lite, bland annat ett bättre miljörum. All skyltning och förändring i butikerna ska vara klart innan 31/3-2020 Ägarförhållandena kommer inte att ändras i några av våra butiker. Största skillnaden blir att vi får en styrka genom att jobba i ett nära samarbete med Elon. Det kommer att ge oss större ekonomiska muskler och fler inköpskanaler, så att vi kan erbjuda kunderna fler möjligheter och större utbud av produkter. Vi kommer även att finnas tillsammans på Elons hemsida framöver vilken skapar en helt annan trafik och flöde. Annars fortsätter vi med samma personal och service som tidigare, svarar Roger.

 

Det kommer inte att bli så att ni börjar med samma sortiment som Elonbutikerna har så att ni blir konkurrenter?
– Nej, tvärtom! Tanken är att vi ska bli ännu starkare tillsammans, samarbeta och stärka lokalhandeln. Däremot kan saker och ting förändras i framtiden på de orter som inte
har en Elonhandlare representerad i dagsläget. Electra-gruppen äger ju även EM Home, så det kommer nog att bli ett helhetskoncept i framtiden där man kanske har allt under samma tak. Det finns redan nu en butik i Arvidsjaur, som är Elon, EM Home och Elon Ljud & Bild. Här och nu kommer det inte att bli någon sådan förändring för oss, svarar Roger, men stänger inga dörrar för framtiden.

 

Hur många butiker har ni nu?
– Vi har nu åtta butiker efter att vi öppnade den sista i Kristinehamn. Nu är det mycket med att byta skyltar och ändra färger i butikerna, säger Andreas.

 

Kom detta samarbetet som en chock för er handlare, eller har ni vetat om diskussionerna?
– Det har varit diskussioner i över ett år så detta kom inte som en chock, utan samarbetet växte fram, svarar Lars.

 

Hur känns detta beslutet för er?
– Detta känns jättebra! Vi har jobbat på stenhårt i sju år med bygga upp våra butiker. Nu känns det som en nytändning där vi får både utvecklas och vara med att bygga ett starkt varumärke, säger Roger.

 

Kommer ni att fortsätta med installationer hemma hos kunderna?
– Ja absolut! Det är den delen som växer mest för oss nu. Vi har tre stycken på heltid som endast åker ut och installerar och monterar. Vi letar faktiskt efter fler, så är det någon som känner sig manad är det bara att komma in i någon av våra butiker och lämna sitt CV, säger Lars.

 

Ni är ju fyra stycken som äger dessa åtta butiker, hur har ni fördelat ansvaret?
– Roger Larsson (jag) är VD samt delägare, Andreas Svanström är försäljningsansvarig, Richard Ternstedt ansvarar över vad som sker ute på fältet avseende installation, Lars Karlsson är
butikschef i Åmål samt personalansvarig. Det är vi fyra som tillsammans äger dessa butiker, men vi skulle aldrig ha klarat det utan vår underbara personal!

 

Hur många anställda är ni totalt?
– Vi är totalt 34 stycken anställda nu, med en omsättning på ca 100 miljoner kr/år, svarar Andreas.

 

 

Elon i Åmål

När vi ändå var i Åmål passade vi på att träffa svägerskorna Anki och Ann-Liss Gustafsson som i dag driver Elon tillsammans med deras äkta män, bröderna Jan och Lars-Göran. Det var brödernas pappa Anders Gustafsson som först startade företaget 1949.

 

Hej! Vad tycker ni om ert nya samarbete med Audio Video?
– Det känns väldigt positivt. Namnet kommer att bli starkare och även på lokal nivå kan vi samarbeta mer med samannonsering mellan Elon och Elon Ljud & Bild.

 

Namnet Audio Video ägs av Electra-gruppen men varje butik ägs av sin handlare. Hur är det inom Elon?
– Varje handlare äger sin butik, sedan äger varje handlare gemensamt ELON-group centralt.

Vad tycker ni är det bästa med samarbetet?
– Att det är ett samarbete, och det tror vi är ett måste. För att vi handlare i små orter ska överleva så måste vi samarbeta med t. ex annonser för att nå ut bredare. Redan nu skickar vi ju såklart kunder mellan våra butiker när det gäller produkter vi inte själva har. Vi ser verkligen fram emot att vårt samarbete ska växa och bli ännu större.

 

Något annat som händer?
– Vi som redan är Elon-butiker får en ny logga nu för att det ska vara samma i alla nordiska länder. Vi har även fått ett nytt och stort huvudlager i Örebro som levererar varor till kunder i hela Norden. Vi kommer även att ha ett färgbyte i företagsprofilen.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng