Barbados

Barbados är ingen stor ö, men ön har allt du kan begära av Karibien! God mat, vacker natur och vackra stränder samt en välkomnande atmosfär. På Barbados finns alla ingredienser för en lyckad semester.

Edens lustgård?
Barbados är en plats där läckerheter och traditionell lyx är i fokus! De tropiska stränderna löper runt hela ön och erbjuder mängder av äventyr som till exempel surfing, golf i vidunderliga miljöer och paradisiska trädgårdar. Barbados betraktas av många som Edens lustgård.

Aktiviteter
På den västra sidan av Barbados ligger den allra mest exklusiva delen av ön. Här finns de lyxigaste husen med de största poolerna. Det är mycket populärt med aktiviteter som djuphavsfiske, snorkling, dykning och att rida i bergen eller längs de vackra stränderna.
Barbados är även berömt för sina flygfiskar som kan glidflyga cirka 40 meter. Dessa läcker-heter är även nationalrätten, helst ångkokta. Missa inte att besöka restaurangerna runt om på ön, de håller yppersta världsklass.

Historia
Barbados ursprungsbefolkning hette arawakfolket (de allra första som bosatte sig på denna ön var så kallade nomadiska indianer, fiskare och jordbrukare som landsteg med kanot från Sydamerika ungefär 350 år e.Kr.) Fram till början av 1500-talet då portugiser och spanjorer började kolonisera ön.  Deras ankomst innebar en snabb utrotning av lokalbefolkningen och många fördes till Haiti. Några större bosättningar blev det inte utan istället kom britterna och koloniserade ön runt år 1625.

Ekonomi och priser
Barbados är ett av de mest utvecklade och välmående länderna i Västindien! Ekonomin baseras idag främst på turism och finansiella tjänster. Den tidigare grundbulten i ekonomin var sockerindustrin som sedan 1960-talet minskat drastiskt. Barbados är ett av de billigaste länderna i Karibien. (Observera att i skrivande stund står den barbadiska dollarn i 4,834 kronor).  Den barbadiska dollarn är undervärderad mot den svenska kronan. Vilket betyder att det mesta är relativt billigt. En trerätters middag för två personer på en finare restaurang behöver inte kosta mer än 300 kr. En öl kostar allt från 10 – 15 kr. Att åka taxi är däremot inte lika billigt. Startavgiften är omkring 50 kr och sedan kostar varje kilometer runt 20kr. 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng