Bjälverud Yamaha Store

Välj hur du vill köra, välj vilken typ av terräng du vill se mer av, men viktigast av allt: välj den snöskoter som ger så stor körglädje att du kör mer och längre än vad du trodde var möjligt. AMUSE besökte Jan ”Ludde” Eriksen och Johan olsson som till vardags driver det framgångsrika företaget Bjälverud Yamaha Store för att ta reda på hur deras intresse med snöskoter startade och få lite tips…

Hej Johan och Ludde! När körde ni en snöskoter för första gången?

– Oj det var länge sen, men jag kommer ihåg det väl. Det var 1984, svarar Ludde.

– För mig var det 1989 så jag var lite senare, tillägger Johan.

Vad är största skillnaden på en skoter till arbete och en fritidsskoter?

– Bandbredden, det är bredare på en arbetsmaskin, svarar Ludde.

Vilken typ säljer ni mest av och hur många maskiner säljer ni cirka på ett år?

– Det är fritidsmaskiner som vi säljer mest av, det blir en hel del till arbeten också men inte lika många, svarar Ludde. Det är ungefär 70-80 maskiner per år som vi säljer, nämner Johan.

jag tror det är långt kvar innan vi ser någon modell som kan konkurrera..

Det blir allt vanligare med elbilar, vad tror ni om eldrivna skotrar?

– Det finns några ute på marknaden nu, men jag tror det är långt kvar innan vi ser någon modell som kan konkurrera, säger Ludde.

Det är lag på hjälm, finns det något mer som du anser att man bör ha i utrustning?

– Jag tycker ryggskydd är ett måste, och man får 5% avdrag på Yamahas märkesförsäkring om man har ryggskydd, går man samtidigt med i en skoterklubb får man 10% till i rabatt, berättar Johan.

Hur miljövänliga är era modeller?

– Yamaha är enda tillverkaren som helt gått över till fyrtakt på alla sina modeller, med ett undantag på en arbetsmodell och det är bättre för miljön än tvåtaktsmotorer, så det är ett bra steg framåt tycker vi, säger Ludde

Säljer ni även begagnade maskiner eller bara nytt?

– Vi har både nytt och begagnat, svarar Ludde.

Vad ska man tänka på innan man köper en begagnad skoter?

– Skick före mil brukar vi säga svarar Johan.


Bjälverud tipsar!

Yamaha Venture MP:

Två personer åker väldigt bekvämt på maskinen – passagerarsadeln är avtagbar och om du tar av den får du ett ännu större bagageutrymme. Den 406 mm breda mattan ger garanterad dragkraft även i den djupaste snö, och de breda skidorna är konstruerade att flyta över snön under alla typer av snöunderlag. ProComfort 144-fjädringen bak är idealisk för långa, tuffa turer eftersom den dämpar ojämnheter med utmärkt komfort, medan den höga och breda vindrutan ger komfort under tuffa vinterförhållanden.

Yamaha Viking 540 V:

Det här är en riktig arbetshäst som är känd i alla snöiga delar av världen. Den har en kraftfull motor som ger god respons och chassi, fjädring och kaross som är otroligt tåliga. Utöver det tillkommer fördelarna med transmission med hög- och lågväxel och backväxel, lättkörda skidor och en tålig matta med bra grepp. Du får en utmärkt kapacitet, tillsammans med avundsvärd komfort och skydd för både förare och passagerare.… utforska världsbästa VK540V. En legend som är sann.

Yamaha Sidewinder XTX 137LE:

Den här turboladdade, banbrytande äventyrsmaskinen frestar dig att köra längre – och snabbare! LE 137 har en annan kopplingsfjädring än Sidewinder L-TX och här får du vår turboladdade, direktinsprutade 998 cc Genesis® 180-motor som levererar toppvärden när det gäller effekt och vridmoment, oavsett höjdläge. 1,75”/44 mm Camso® BackCountry-matta, elektriskt justerbar fjädring och högfunktionella FOX®-stötdämpare ger oslagbar komfort och kontroll. Du kommer också att uppskatta andra egenskaper som J-handtagen, sportvindrutan, elstarten, backväxeln och hand-/tumvärmarna.

Yamaha Sidewinder M-TX 153 LE: Kör mot högre höjder. Där turbokraften dominerar totalt!

Det här är en premiummodell in i minsta beståndsdel och det syns utanpå också! Den revolutionerande turboladdade Genesis 180-motorn på 998 cc ger imponerande kraft och vridmoment – oavsett om du kör på hög höjd eller i djup snö. Motorn är perfekt anpassad till det avancerade Mountain-chassit, fjädringen, mattan och skidorna.Många lyxdetaljer är standard också, till exempel utmärkt Mountain-ergonomi, backväxel, elstart och hand- och tumvärmare, och resultatet blir en maskin som både imponerar och är fantastisk att köra.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng