Black Perry

Black Perry

”Vi har nog fokuserat mer på den här 70-tals rocken som Deep Purple, Led Zeppelin och Thin Lizzy gjorde”

 

TEXT: Redaktionen, FOTO: Black Perry

 

Hej Mathias! Berätta lite om bandet och er utveckling till där ni är idag?

– Perry Berglund startade bandet tillsammans med Tommy runt 2008.

Sen så kom jag med och Marcus, sen hade vi även en kille som Johan Gustafsson, en kompis till Perry från Falköping, som är med i andra band som Tommy, Marcus och Perry har men Johan slutade pga körigt när han bodde så långt ifrån. Så vi alla började spela i Black Perry lite grann och spelade lite all möjlig rock som vi själva tyckte var bra. Vi spelade låtar från Foo Fighters och liknande, vi testade även låtar med Deep Purple, så det var väldigt blandat då, vi kände väl egentligen av vilken stil som vi ville ha på bandet de första åren.

 

Black Perry
Foto: Black Perry

Vilka är era musikinfluenser?

– Ja det är framför allt Deep Purple, Thin Lizzy och Led Zeppelin som är de tre banden vi har som stomme. Sen är det såklart andra band som är i samma genre så att säga.

 

Hur skulle ni beskriva er musikstil?

– Vi har nog fokuserat mer på den här 70-tals rocken som Deep Purple, Led Zeppelin och Thin Lizzy gjorde, det är väl det som blivit kvar i repertoaren men vi försöker hitta artister och nya låtar i den genren för att hålla oss kvar. Det är det vi i bandet gillar som musikstil, man kan varva lite snabba och en del lugna i den genren så vi blir mer nischade och inte så spretiga.

 

Vad är ert mål inom musikbranschen?

– Det är att ha kul, vi har ingen ambition att hålla på och livnära oss på de här grejerna, utan det är en hobby. Vi är med i många olika band och detta är ett av banden vi är med i och vi har som mål att ha kul och spela flera gånger per år.

 

Hur skulle ni beskriva er musikstil?

– Vi har nog fokuserat mer på den här 70-tals rocken som Deep Purple, Led Zeppelin, Thin Lizzy gjorde, det är väl det som blivit kvar i repertoaren men vi försöker hitta artister och nya låtar i den genren för att hålla oss kvar. Det är det vi i bandet gillar som musikstil, man kan varva lite snabba och en del lugna i den genre då, så vi blir mer nishade och inte så spretiga.

 

Kommer ni ihåg någon extra rolig spelning som ni vill dela med er av?

– Vi har spelat väldigt mycket på Galna Tuppen i Säffle, så där har vi haft många roliga spelningar. Det roligaste är att det är åter- kommande publik som vi känner och tycker om vår musik och det vi gör.

Så jag skulle säga att alla spelningar som vi har på Galna Tuppen är bra och roliga spelningar.

 

Vad lyssnar ni själva på för musik?

– Jag är väldigt mycket allätare men vi lyssnar väldigt mycket på just genren rock allihopa. Jag, Marcus och Perry ska iväg på koncern med Black Berry Smoke. Det är ett band från USA som spelar lite mer åt rock-country stuket. Det är flera av oss som gillar dom, men framförallt så lyssnar vi mycket på The Who och Beatles med mera. Vi har väl lite olika stilar men jag tror att vi har den här stilen som vi spelar själva, den gillar vi alla gemensamt. Vi spelar den stilen som vi gör för att det är den vi trivs med, hade vi hållit på med musiken för att bara få en massa spelningar så skulle vi inte spela samma stil då det inte är lika ”mainstream” som andra stilar. Sen vet vi att de finns folk tycker sådant här är bra och som kanske har tröttnat på de allra vanligaste coverlåtarna.

 

Black Perry
Foto: Black Perry

Spelar ni eget material eller bara covers?

Vi spelar bara coverlåtar i Black Perry, i bandet som vi hade under 90-talet hade vi några egna låtar som däremot skulle kunna passa in i den genre som vi spelar idag.

 

Vilken är er favoritlåt som ni framträder med idag?

– Det måste vara Deep Purple – Highway Star, den tycker alla i bandet om att lira.

 

Om ni fick vara förband till valfri artist vilken skulle det i sådana fall vara?

– Det hade varit fränt att vara förband till Deep Purple men jag tror inte det hade varit så populärt att vara förband till de man spelar mest covers på.

Så jag skulle nog kunna säga att de skulle vara grymt kul att vara förband till Rival Sons som spelar lite mer åt Led Zeppelin hållet.

 

Hur ser er framtid ut, vad har ni för bokade spelningar osv.?

– Just nu har vi några spelningar framöver. Någon i Säffle och även Karlstad nu mot sommaren.

 

FAKTA:
Mathias AronssonSång
Perry BerglundSologitarr
Marcus SirénBas
Tommy ÅsbergTrummor
Hans OlssonSynt och orgel
Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng