Bröderna Olsson

”Lunchen denna sommar är buffé med livekock. Kocken pratar lite med gästerna i buffén och beskriver maträtterna och serverar det där lilla extra.”

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Bröderna Olsson är Värmlands kanske största och mesta krögare. En vanlig arbetsdag består av ringande telefoner, kökspersonal som behöver hjälp, ringande telefoner, serveringspersonal som knackar på de båda brödernas axlar, ringande telefoner och gäster som vänligt nickar och söker ögonkontakt med de båda bröderna. Tempot är högt men bröderna jobbar med ett ständigt leende på läpparna. Alla runt dem söker deras uppmärksamhet och alla får det. Brödernas ögon för detaljer missar inget, de löser allt smidigt, generöst och proffsigt.

 

[smartslider3 slider=2]

 

Nu börjar sommaren på Olssons Brygga. Sommaren är laddad med nya evenemang och aktiviteter.

 

På frågan vad man inte får missa i sommar så svarar de båda i kör.

– Missa inget! I sommar blir Olssons Brygga en multifunktionsanläggning för alla människor i alla åldrar. Här på Bryggan avslutas arbetsveckan och helgen inleds på nya Terrassen. Med magnifik utsikt över Kyrkviken, Bryggan åt ena hållet och sandstranden åt andra. Ja ni läste rätt, här läggs nu dom sista sandkornen på plats för en sandstrand med solstolar, solväggar och palmer.

 

Bröderna Olsson fortsätter

– Vi vill hela tiden förnya oss. Terrassen och den nybyggda stranden är bara några av de nyheter vi är stolta över att presentera i år. Här ska man kunna tillbringa någon timme i lugn och ro och mysa i olika miljöer hela dagen, hela familjen.

 

Gratis inträde

På Olssons Brygga i Arvika hamn har du alltid möjlighet att komma in gratis, om du kommer i tid. Detta som betonas av Andreas, är en bra förmån för våra gäster och en inte alltför självklar förmån om man jämför med övriga nöjesmetropoler i Sverige. Mervärdet med multifunktionsanläggningen och de nyskapade miljöerna är att gästerna ska känna sig hemma. När huvudevenemanget på kvällen startar, då är man redan inne sedan länge. Solbränd, glad och mätt i magen.

 

Största TV:n i Arvika

Sommarsäsongen har rivstartat. Räkfrossa och GÖTZ KALAS, livequiz med Peter & Lena varje onsdag hela sommaren. Storsatsning på fotbolls-EM i sommar, varje match livesänds på Arvikas största tv som mäter hela 16 kvadratmeter inne på Bryggan. Alla Sveriges matcher kommer bli höjdpunkter på Bryggan och även bröderna Andreas och Mattias favoritsysselsättning denna sommar.

 

Bästa personalen

Lunchgästerna fyller på, när Andreas behöver resa sig för att svara på viktiga telefonsamtal kommer Mattias tillbaka och svarar på våra frågor. De båda bröderna kommer och går och helt plötsligt sitter båda två till bords igen och diskuterar med oss. Man märker att de är ett rutinerat, väloljat och sammansvetsat team de båda bröderna.

 

[smartslider3 slider=3]

 

Mattias berättar om lunchen

– Lunchen denna sommar är buffé med livekock. Kocken pratar lite med gästerna i buffén och beskriver maträtterna och serverar det där lilla extra. Lyxigt på ett trevligt och respektingivande sätt för matens skull. Det lyfter verkligen lunchbuffén.

 

När vi frågar om all personal som finns här så skiner de båda bröderna upp som om de verkar ha väntat på vår fråga.

– I år känns det extra bra med personalen. Både framgångsrika och välutbildade bartenders och kockar kommer höja nivån på stället i sommar, dygnet runt, dag-, kvälls- och nattetid.

Om man räknar med all personal så är det under sommaren cirka hundra personer anställda.

 

Hur lyckas ni anställa de bästa, är det genom audition?

– Drevet går ryktesvägen svarar Mattias. Det gäller även att ha lite känsla och tur. Man har även lärt sig efter tjugo år i branschen fyller Andreas i.

 

Har ni märkt någon förändring i trender på vad folk vill äta?

– Absolut, mattrenden är nu lite fräschare med mer grönsaksbaserat men ändå med kvalitetskött. Fördelningen har blivit annorlunda. Mat- och bargästerna är mer medvetna idag.

Gästerna har ändrat sig! Idag gillar folk mer att gå ut och äta. Förfesten som förr startade hemma hos någon bekant börjar idag här på Bryggan istället. Festen börjar och slutar på Olssons Brygga. Även ekonomiskt verkar en förändring ha skett i positiv riktning.

 

Tjugoårsjubileum

Olssons Brygga har i år tjugoårsjubileum. Jubileumsveckan blir 19 juli – 23 juli. Då ska det firas hela veckan med familjeaktiviteter och livemusik. Höjdpunkten och avslutningen av jubileumsveckan blir NORLIE & KKV.

 

Vi avslutar intervjun tillsammans uppe på Terrassen. Sommarens hetaste ställe vibrerar av att startmotorerna är igång, det märks och känns. Artisterna och evenemangen står i kö!

 

Ytterligare ett populärt inslag är Allsångskryssningarna med Johan Östling och Björn Starrin på fredagskvällarna under juli. När vi tackat de båda bröderna och vänder oss om för att fotografera har de redan sjunkit ner i en av de anställdas datorer, de pekar och gestikulerar och jobbar febrilt vidare utan paus, för att ständigt förbättra din nöjesupplevelse i Arvika.

 

Kom på en sak. Vi hann inte prata om Hamnfesten. Wow!

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng