BTS Rörteknik

1999 lade Mathias Gyllensteen Söderström tillsammans med sin far grunden för det som senare skulle bli BTS Rörteknik. Sorgligt nog gick Mathias far bort i förtid och sedan 2014 har han och hans mor Birthe drivit familjeföretaget vidare tillsammans med Mathias bror Andreas som är en av deras projektledare och bär en viktig roll i företaget. Hösten 2014 startade de en filial i Norge. Vi tog oss en pratstund med Mathias om företagets tjugoåriga resa och hur han tror att framtiden ser ut.

 

Hej Mathias! Hur kommer det sig att du hamnade i den här branschen?

– Jag var väldigt trött på skolan, och för ca 20 år sedan bodde vi i Norge. Min far fick ett erbjudande om att driva rörverksamhet. Man var tvungen att vara två stycken för att utföra arbetena. Jag tvekade inte utan hakade på, och nu 20 år senare är jag fortfarande fast.

 

Hur många är ni som jobbar på BTS?

– Vi är totalt 15 stycken på både norska och svenska bolaget.

 

Vad tycker du är er största styrka i företaget?

– Vår flexibilitet är den absolut största styrkan vi har. Beslutskedjan är väldigt kort, och vår personal är fostrade i det vi kallar BTS-anda, där vi ser till att alla kunder blir riktigt nöjda. Det har gjort att vi än idag har trogna kunder kvar.

 

Vad är det största jobb ni har gjort hittills?

– Det här är ganska sjukt. Ett av de första jobben vi fick in var 1200 lägenheter och det höll på i flera år.

 

” som tur är har vi haft familjen som hjälpt till enormt. Ska man starta ett företag  skulle jag föreslå att man skaffar sig en mentor först. ”

 

Vad är det svåraste med att driva eget?

– Mycket, jag har fått lära mig den hårda vägen eftersom jag inte är skolad företagare. Att starta företag är inte så lätt som många tror. Som tur är har vi haft familjen som har hjälpt till enormt mycket. Ska man starta ett företag skulle jag föreslå att man skaffar sig en mentor först. Man måste inse sina begränsningar och ta hjälp av de som är bättre på vissa saker, en bra revisor är ju också en viktig sak. Och man måste vara beredd att lägga enormt mycket tid.

 

Ni renoverar ju även rör. Kan du berätta lite om det arbetet?

– Här på den lokala marknaden har vi lagt krut på rensning, filmning och spolning, men vi bygger ju även rör i de gamla rören, och det är nog vår huvudsyssla får jag säga.

 

När bör man ringa till er?

– Tyvärr hör många av sig försent. Utgångspunkten är att ett rör håller ca 50 år, men det kan man verkligen diskutera. Äger man en fastighet eller ett hus så bör man minst göra en koll när rören är 30 år tycker jag. När vi då filmar och felsöker kan vi upptäcka sprickor med mera, som går att åtgärda innan det blir för dyra kostnader och man slipper byta ut allt, som kan bli enormt dyrt.

 

På vilka orter har ni flest jobb?

– Oslo är nog det som vi har störst tryck på nu. Jag skulle säga att om man tar Oslo och 20 mil runtom åt alla håll är där vi är mest verksamma. Det blir även längre resor ibland, jag var i Malmö precis före jul.

 

Hur ser framtiden ut?

– Det ser väldigt ljust ut. All vinst  från de tre senaste åren har vi satsat på ny utrustning så vi tror helhjärtat på detta och vill inte bli begränsade av dålig utrustning. Jag skulle kunna anställa tio personer idag om de hade erfarenhet och kunde utföra jobbet från uppstart till avslut. Jag har pratat med både skola och kommunen och tycker de borde starta en utbildning. Jag skulle gärna vara behjälplig och garantera massor av fasta tjänster, men har inte fått någon respons. Jag hoppas att de snart tar till sig detta.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng