Carin Coach

Coacha dig själv med Carin Coach & ”Giraffen”! Coachprojektet del 2/4

Har du läst artikeln här i AMUSE: ”På allas läppar – Coaching”. Där får du tips om hur du kan testa att coacha dig själv i sept, okt, nov – dec – mål 31/12–17. Hämta det du brukar skriva på. Bra! Du har redan värmt upp. Vi tror att vi ska minnas allt vi gör – glöm det. När du börjar öva, behövs konkreta fästpunkter – annars ökar risken att det du tänker på stannar kvar inne i huvudet och du får max ut 25 % av din coachinsats. Ge nu dig själv en rejäl skjuts över ditt eventuella motstånd att börja skriva. Välj det som känns naturligt, telefon, papper eller padda. Det ska vara lätt, funka i vardagen och helst kännas kul!

 

Hej därute! Hösten kom blixtsnabbt i år, eller hur känns det för dig? Carin Coach är här igen för att idag prata om Beslut.

Ja, om vi backar bandet lite så är det här del 2/4 i Coachprojektet. Du som är nytillkommen läsare får jaga rätt på septembernumret av AMUSE, för nu kör vi!

 

När du har satt upp 3 mål så är en avgörande sak – Hur du har bestämt dig.

Alltså, har du tänkt att ja, ja – jag ska köra igång och … det blir nog bra…

Eller har du verkligen inuti dig själv ”gjort upp” att nu – NU ska jag ta tag i det här. Mellan de här två sätten finns en avgörande skillnad. Om du kör med den första så är det mest en lycklig slump om du tar dig till ditt mål. Om du väljer den andra så ökar chanserna dramatiskt, jag skulle säga med 80% – utan att veta vem du är. Det finns flera evidensbaserade skäl, varav ett handlar om hur vår hjärna är konstruerad.

Den inre dialogen är superviktig och den återkommer vi till i oktobernumret. Där ska vi titta på hur ditt beslut hänger ihop med din motivation, dina eventuella motstånd och dina mål.

 

Spana alltså in hur du har bestämt dig, hur du vet att det här kommer att bli av… här finns massor att utforska – men i en smal spalt får vi begränsa oss – vi ska ju hinna lyssna hur det har gått för Giraffen!

 

Giraffen – pseudonymen för en riktig person som valde att kasta sig ut och testa – berättar om framgång efter framgång. Det är lika spännande varje gång att få ta del av hur mycket som händer. Hör här hur det går med MÅLBILDERNA:

  1. Kostförändring start 8/7–17 – ändrad storlek på kläderna 2-3 strl, trivs bättre kroppen minus 4-5 kg.
  2. Träna en fritidssyssla 2 ggr/v – dragit ner lite på antal ggr/v, då tiden ska räcka och kroppen hålla. Förändrat träningen och börjat bygga styrka från grunden. Lätt att glömma bort – hoppa förbi.
  3. Jogga 1–2 ggr/v fortsätter att jogga, gå – omväxlande, biter ihop och lyssnar samtidigt på kroppen om någon del ”strejkar”. Det är en ständig utmaning att ta i lite lagom vid en uppstart.
  4. Minska Facebookanv/mobil… blivit bättre.

 

Giraffen berättar om en successiv utveckling, det blir hela tiden lite bättre. Det här är tack vare att hen för enkel dagbok, följer sitt urklipp, håller fast vid och modererar sina målbilder så att helheten ska funka. Det är svårt att veta exakt hur mycket man pallar med – innan man har testat, och där är vi tillbaka på beslutet igen.

 

Giraffen berättar att när hen har involverat sin närmaste krets, på ett medvetet sätt – och här har det varit i coachsamarbete med undertecknad -så har det hänt grejor.

Plötsligt rör sig flera mot ett och samma delmål, med nya, konkreta och positiva vardagsresultat dag efter dag. Det här är ett exempel på hur det kan vara en god hjälp att förankra sina beslut om att starta en utveckling i den krets där du känner dig riktigt bekväm och trygg. Helt enkelt bland människor som vill dig väl.

 

Ja, så här ser det ut för Giraffen just nu – Hur vill du blicka mot dina mål under hösten 2017? Du har alla chanser att hänga på efter hand.

Del 1/4.

 

Du ökar chansen att lyckas genom att följa Carin Coach i sociala medier och på hennes webb:
Hemsida, FacebookTwitter, Instagram, Youtube, PinterestLinkedIn
Är du superintresserad? Börja då följa ICF på My News Desk.

 

Klicka på bilden för att öppna den i större format.
Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng