Carin Coach

En höst går fort! Del 3/4 i Coachprojektet

Chans att läsa ikapp på här.

Vips så har halva hösten gått! Vilken är din favoritårstid? Oavsett vilken så kan jag berätta att när du börjar använda dig av teknikerna i professionell coaching så kommer din tidsuppfattning att påverkas på ett positivt sätt. Du har chans att nå mindfulness: medveten närvaro, avslappning – mitt i stressande situationer och nog låter det som ett mirakel. Mental träning är en av många beståndsdelar i den coaching jag arbetar med och jag har många bevis för att det funkar. Forskarna menar att vi använder endast 5 % av vårt medvetande – så där finns potential för alla och envar att utforska och lära sig mer om sig själv. För det är vad coaching handlar om – hur du själv kan börja göra medvetna val, styra dina tankar /…/ Det är som att upptäcka en helt ny värld.

 

Ny ruta att klippa ut!

Dags för ny klippa – ut-ruta att sätta bredvid din första på kylskåpet eller i badrummet. Välj det ställe som passar dig bäst. Du behöver göra som giraffen, skriva upp och se vad som händer över tid. Om du hoppar över dina mätpunkter har du liten chans att följa dina steg mot målet. Alltså du missar din egen utveckling. Här finns massor att lära sig. När du backar bort från det du skrivit i mobil, eller på papper, så kan du få syn på varför det går så lätt och bra ibland – och varför utvecklingen stannar av. Du kan själv reflektera, analysera, upptäcka och korrigera.

 

Lyckas nå dina mål med positiva tankar och positiv energi

Har du hängt med från start och börjat coacha dig själv? I så fall kanske du nu, i mitten av projektet, smakat på motstånd – en utmanande del i utvecklingen. Motivation, motstånd och mål hänger tätt ihop. Hur du förankrat dina beslut i dig själv bidrar starkt till resan mot respektive mål, kraften att hänga i. Kanske behöver du förändra din målsättning. Kanske tog du i för mycket vid starten, vad vet jag? Vi ska lyssna på vad Giraffen berättar och sedan kommer din nya ruta längst ner att klippa ut.

 

Giraffen ger exempel mitt i hösten

  1. Kosten & vikten: ”Kosten funkar, gått upp något kg – när det blir mindre rörelse.”
  2. Träna: ”En envis förkylning har smugit sig på, vilket har dragit ner både rörelseglädje och motivation.”
  3. Jogga: ”Rörelseapparaten spökar, knän och nu fot. Tar kortare promenader” Giraffen hänger i och har anpassat träning och rörelse efter rådande läge och tagit bort FB från mobilen – vilket skapat närvaro, kärlek och glädje till dem som betyder mest. Vad tror du Giraffen behöver allra bäst just nu? Just det – Positiv feedback, fokus på det som funkar bra, snyggt jobbat!

 

Del 1/4

Del 2/4

 

Du ökar chansen att lyckas genom att följa Carin Coach i sociala medier och på hennes webb:
Hemsida, FacebookTwitter, Instagram, Youtube, PinterestLinkedIn
Är du superintresserad? Börja då följa ICF på My News Desk.

 

Klicka på bilden för att öppna den i större format.
Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng