Cristakliniken i Arvika

”Sen kyler maskinen ner området till minus 5 grader och vibrerar i ca 5 minuter, därefter upphör vibrationerna och graderna sjunker till minus 10, så ligger man i ca 50 minuter”

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Amuse besökte Cristakliniken i Arvika och ägarinnan Carina Moberg

 

Berätta lite om ditt arbete och ditt företag.

– Vi gör allt från ansiktsbehandling, manikyr, pedikyr och massage. Vi har även kroppsmaskiner. Vi försöker förnya oss så mycket som möjligt och hitta nya saker och förbättra oss för våra kunders behov.

 

Vad gjorde du tidigare?

– Jag är från början utbildad grafiker och har en bakgrund på Arvika Grafiska där jag arbetade i 25 år. Men så kände jag att det var dags att gå vidare och utbildade mig till diplomerad massageterapeut och certifiera massör och diplomerad och certifierad spa och hudterapeut och även auktoriserad hudterapeut av ITEC.

 

 

Cristakliniken_2

Du har även skaffat en Coolshape, förklara lite vad det är.

Ja, det är maskin som hjälper till att få bort fett på de ställen där det är svårt att träna eller banta bort överblivet fett. Först mäter vi kroppen och kollar vad som ska bort, sen placerar man två enheter på kroppen som täcker det området man ska behandla. Enheterna är som två vakuumkoppar som suger sig fast på de kroppsdelar du vill behandla. Sen kyler maskinen ner området till minus 5 grader och vibrerar i ca 5 minuter, därefter upphör vibrationerna och graderna sjunker till minus 10, så ligger man i ca 50 minuter, sen går maskinen tillbaka till minus 5 och vibrerar igen i ca 5 minuter. Alltså tar behandlingen cirka en timme.

Det som händer egentligen är att fettet fryser sönder och därefter tar kroppen själv hand om de partiklar som blivit frysta. Det tar cirka 90 dagar så har kroppen fått bort det ur sitt system, men resultat brukar synas efter 2-3 veckor.

 

Gör det ont?

– Nej på vissa ställen kan man känna lite men det är ingen som klagat på att det gör ont.

Alla kunder som varit hos mig är väldigt nöjda, snittet för mina kunder är en förminskning på fem centimeter.

Viktigt att tänka på är att metoden inte är en bantningsmetod utan en hjälp för dem som har lite kärlekshandtag exempelvis. Vi rekommenderar att använda metoden två gånger på samma område men max tre på ett år.

Det som är bra är att det inte finns några biverkningar och man kan leva som vanligt efter en behandling.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng