DeathTrap FOTO: Anne Lindström

DeathTrap

”mitt intresse för att spela väcktes 1992 på en liten festival i Arvika där lokala förmågor spelade”

 

TEXT:Redaktionen, FOTO: Anne Lindström

 

Hej DeathTrap! Hur startade ert band och hur länge har ni spelat ihop?

– DeathTrap startades 2012 av Björn och Niklas som ett skrivbordsprojekt med väldigt oklart mål. Ett utlopp för att skriva korta, snabba och arga låtar som blev så pass bra att vi ville göra det live. Fram till den sättning som är i dag har det bytts ut lite medlemmar under resans gång.

 

Vilken musikstil spelar ni i bandet?

– DeathTrap spelar dödsgrind (Death/grind) med influenser av d-takt, black metal och annat. Formatet är korta låtar med inslag av sk. blast beats och texterna behandlar orättvisor, sexism, rasism, fascism, kapitalism och annat som vi inte tycker om.

 

När upptäckte ni ert intresse för musik?

– Björn: Jag har alltid lyssnat på musik, men mitt intresse för att spela väcktes 1992 på en liten festival i Arvika där lokala förmågor spelade. Då bestämde jag och min kompis Klas oss för att vi skulle bli tuffa och spela musik!

– Niklas: Lyssnadet och spelandet har alltid funnits där i någon form. Det är ett livselixir som jag inte kan ens föreställa mig att vara utan.

– Emil: Jag har alltid lyssnat på musik, men när jag var 13-14 år så upptäckte jag punken, då brann det till ordentligt och jag började spela i band och sånt.

 

Vilken har varit er roligaste spelning hittills?

– I oktober 2015 spelade vi på Ungdomshuset i Köpenhamn på Grindcore family weekend III. En fantastisk liten tvådagarsfestival med massor av bra musik och trevligt folk. Vi har även varit ett av “hindren” på Tjurruset i Karlstad de senaste fyra åren vilket är makalöst roligt.

 

Hur ser bandets framtid ut?

– Framtiden är lite otydlig just nu då vi som många andra band försöker hitta ett sätt att jobba trots att vi är spridda geografiskt. Nytt material är på gång och det finns lite turnéplaner inför våren. Förhoppningsvis kommer vi att släppa något senare i vår/ sommar.

 

Har ni spelat in någon skiva eller tror ni att ni kommer göra det?

– Vi har sedan starten släppt en digital EP, ett par videos på Youtube samt ett 14-spårs album som heter “You pollute my world” som släpptes hösten 2014 på Bandcamp, Spotify och på kassett.

 

Har ni några idoler inom musiken?

– Många! Det är otroligt svårt att nämna några namn på artister eller band. Men ska man gå efter favoritband så blir det Niklas/wTool, Emil/Ramones, Björn/Refused.

 

Vad tror ni att man måste göra för att lyckas och bli riktigt bra inom musiken?

– Man måste jobba hårt med att skriva nya låtar, marknadsföra bandet och försöka spela så mycket live som möjligt, man får inget gratis i musikbranschen.

 

Hur ser er drömframtid ut inom musiken?

– Drömmen är så klart att kunna leva på att spela musik även om det inte är så troligt. Att få turnera i Asien eller USA vore inte helt fel.

 

Vilken är er favoritlåt som ni framträder med?

– The beast with white fur, en låt som Niklas och Björn skrev om en Minttu-flaska! Låten börjar tungt och rytmiskt och sedan drar låten igång, snabbt som tusan, typ 300km/h.

 

Om ni skulle vara förband till ett valfritt band, vilket skulle det i så fall vara?

– Refused /Björn (Vilket jag var 1995 eller nåt sånt), Wormrot/Niklas, Millencolin/Emil.

 

Hur brukar ni få spelningar?

– Kontakter. Att känna någon som känner någon. Tyvärr är det otroligt svårt att få gigs i Sverige i dag. Speciellt om man spelar i en så pass smal genre som vi gör.

 

FAKTA
Niklas NordSång, Elgitarr
Emil KarlssonBas
Björn LindströmTrummor

 

Hemsida: deathtrap.se

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng