Ekshärads Färg & Tapeter

AMUSE tog sig en tur till Ekshärad för att besöka Ekshärads Färg & Tapeter. Där träffade vi Linda Arvidsson som äger företaget sedan hösten 2017 och hennes medarbetare Linn Ågren.

Hej Linda! Hur kom det sig att du blev ägare till Ekshärads Färg & Tapeter?

– Jag jobbade här 2011 tillsammans med Bianca som ägde butiken tidigare! Bianca ville flytta närmare sina barn och barnbarn, så hon erbjöd mig att köpa affären. Jag blev jätteintresserad och den 6/11-2017 så tog jag över butiken.

Vad har du jobbat med tidigare i livet?

– Jag är utbildad kock och servitris och jag har tidigare jobbat inom storkök. Att jag tog över den här butiken handlar väldigt mycket om att jag har ett brinnande intresse för inredningsdesign och att inreda hem. Man behöver nog ha ett brinnande intresse för inredning om man ska kunna hjälpa kunderna åt rätt håll.

Har du gjort några stora förändringar sedan du tog över?

– Självklart blir det lite förändringar med min touch allt eftersom, men några stora förändringar vet jag inte! Att driva butik handlar om att utvecklas och följa tidens trender i mycket, då det sker förändringar hela tiden. Jag har byggt upp en webbutik nu, så det är väl kanske den största förändringen.

”framtiden ser bra ut för både butiken här i Ekshärad och för webbutiken”

Ni har ett enormt stort utbud här i butiken. För de som aldrig har varit här, kan ni nämna några artiklar ur ert sortiment?

– Såklart har vi ju färg och tapeter i massor, sedan har vi allt från ljus, gardiner och mattor till porslin, leksaker, presentartiklar som choklad, kosmetika, parfym och mycket mer.

Vad tycker du är svårast med att driva eget företag?

– Det är inte så stor skillnad mot när jag var anställd, lite mer ansvar än tidigare är det ju såklart!

Hur många anställda har du?

– Som det ser ut nu är vi två anställda och vi tar in extrapersonal vid jul och andra stora tillfällen.

Hur ser framtiden ut?

– Framtiden ser bra ut både för butiken här i Ekshärad och för webbutiken. Det tar tid att göra sig ett namn på nätet men jag tror på en bra framtid. Vi har ju fördelen med att bilvägen går rakt genom vårt samhälle med mycket turister både på vintern och sommaren. Många av dem stannar till och handlar och vi har även mycket folk från Torsby och Hagfors som kommer hit. Jag vill tillägga att vi har ett bra samarbete i köpmannaföreningen, och det tror jag är viktigt på en sådan här liten ort.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng