Elkedjan byter kedja

Elkedjan byter kedja

AMUSE tog sig en tur till Elkedjan i Åmål för att kolla in renoveringen och bytet från Elkedjan till ELON. Vi träffade svägerskorna Anki och Ann-Liss Gustafsson som i dag driver företaget tillsammans med deras äkta män, bröderna Jan och Lars-Göran. Det var brödernas pappa Anders Gustafsson som först startade företaget 1949.

Nu är de i full gång med renoveringen av lokalerna som kommer bli cirka 200 kvadratmeter mer för ett större produktutbud av bland annat vitvaror och småel. Det var stora ändringar i lokalerna och ett jättelyft med alla nya varor.

 

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

[smartslider3 slider=8]

 

Hur länge har ni arbetat i branschen?

– Jag har varit här snart i 23 år och Ann-Liss i 15 år svarar Anki. Vi jobbar båda med det mesta inom verksamheten men jag har hand om lite mer pappersarbete och Anki är även ute hos kunder och ljussätter berättar Ann-Liss.

 

Vilka är företagets främsta styrkor?

– Att vi ligger centralt och värnar om den lokala handeln. Service och trygghet är förstås viktigt. Brett och intressant sortiment som vi kan visa upp i våra tio skyltfönster, vilket gör att vi får fler återkommande kunder svarar Anki.

 

Vad är det svåraste med att driva eget företag?

– Det krävs mycket jobb för att få det att gå runt.

 

När ni nu byter kedja från Elkedjan till ELON, kommer det bli stora förändringar då?

– Nu när vi blir en ELON-butik kommer vi utöka med mera vitvaror och småel än vad vi hade tidigare! Det kommer bli lite mer av allt men vi kommer inte ta bort något utan detta blir bara en ökning av det mesta, säger Ann-Liss.

Sedan kommer vi som vanligt ta hem varor på två dagar om någon önskar något som vi inte har hemma i lager. Vi kommer fortsätta med ljussättning som vi gjort tidigare och vi kommer hålla ett sortiment så det ska passa de flesta med pris. Allt från billigare produkter till lite mer dyra och exklusiva varor fyller Anki in med.

 

Vad är det bästa med att tillhöra en kedja i er bransch?

– Vi kan få mycket hjälp med utbildning, marknadsföring och lagerhållning så att vi kan ta hem rätt varor, svarar Anki.

 

Vad är det roligaste med att driva butik?

– Kundkontakten svarar båda i kör!

 

Hur många anställda har ni?

– Nu är vi fyra anställda och extra personal vid behov! Vi har bra och kunnig personal som är väldigt viktig för företaget, svarar Anki.

 

Hur ser framtiden ut för er?

– Nu går vi ju in i en ny era med att det är kedjebyte och större lokal! Från 400 kvm till 600 kvm.

Ny inredning, ny belysning i lokalerna, omplacering av kassan och en trevligare och större entré men med samma personal! Vi ser väldigt ljust på framtiden!

Som jag sa tidigare så kommer vi inte ta bort något utan vi har allt från glödlampor till vitvaror, dammsugare och allt där emellan. Detta kommer bli jättebra säger Ann-Liss.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng