Esters Café

”Jag försöker förnya och utveckla min verksamhet varje år. I år har vi byggt ut växtavdelningen rejält och den är nu dubbelt så stor som tidigare.”

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Ester Sundgren öppnade Esters Café någon gång under 1930-talet, hon drev det och bodde på plats ändra fram till 1980-talet. Efter det har det varit ytterligare två ägare så totalt är det fyra starka kvinnor som ägt och drivit caféet sedan start. Idag är det Lotta Ståhl som driver Esters Café.

Amuse träffade Lotta inför sommarsäsongen i denna underbara atmosfär som utgör Esters Café.

 

Hur kom det sig att du hamnade i denna bransch och tog över Esters Café?

– Jag utbildade mig till internationell ekonom och har jobbat som ekonom och näringslivsutvecklare på Arvika kommun under många år. Runt 2006-2007, när jag jobbade som näringslivsutvecklare började jag känna att jag hade hjälpt så många andra att starta företag att det var dags att hjälpa mig själv att gå vidare i livet. I samma veva blev Esters Café till salu och det kändes rätt direkt.

 

[smartslider3 slider=4]

 

Du har ju utvecklat verksamheten ganska mycket under de år du har drivit Esters Café, berätta lite om det.

– Ja, under de två första åren drev jag bara caféverksamheten och serverade även dagens rätt medan Nysäters Hem och Antik hyrde in sig här och drev sin verksamhet i resterande lokaler. Men efter två åt ville de ha större lokaler och jag ville samtidigt utöka min verksamhet. De flyttade till Nysäter och jag utvecklade verksamheten med inredningsbutik, loppisen i lillstugan, växtavdelning ute i trädgården, glasserian, Afternoon Teaparties och mycket annat. Jag försöker förnya och utveckla min verksamhet varje år. I år har vi byggt ut växtavdelningen rejält och den är nu dubbelt så stor som tidigare.

 

Esters_Cafe_4

Hur många anställda är ni?

– Sommartid när vi har högsäsong är vi runt tio anställda och resten av året är vi två som finns på plats, jag och en anställd.

 

Hur ser du på framtiden?

– Det ser väldigt ljust ut. Vår målsättning är ju att det ska hända något kul inför varje nu sommarsäsong, i år har vi byggt en ny Afternoon Tea paviljong i trädgården och utökat vår växtavdelning och framåt ska vi utveckla oss och bli ännu bättre på det vi har här på Esters Café.

 

SNABBA FRÅGOR
Bästa fikat?Moussébakelse med kaffe latte.
Bästa bok?Kok- och bakböcker är det jag läser mest.
Favoritmat?Äter gärna italienskt.
Bästa resan?Åker en gång om året till Paris för att få inspiration och kunna utveckla Esters ännu mer.

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng