Apoteket Stjärnan

Eva Sundgren började som farmaceut år 2008 och vid årsskiftet 2010/11 blev hon apotekschef för Apoteket Stjärnan i Sunne vilket i sin tur skulle innebära mycket mer ansvar än tidigare. Än idag är hon chef och vi fick en pratstund med Eva för att höra till exempel hur lång tid det tar att bli apotekare och vad största skillnaden egentligen är på Apoteket nu och för 10 år sedan.

 

Hur länge har du jobbat på Apoteket i Sunne? Vad är dina arbetsuppgifter?

– Jag började som farmaceut på Apoteket Stjärnan 2008. Vid årsskiftet 2010/2011 blev jag Apotekschef. Nu jobbar jag i ”driften”, dvs jag expedierar våra kunder till största del av min arbetstid. Sen har jag även personalansvar och det ekonomiska ansvaret. För tillfället är jag även LMA. Det innebär läkemedelsansvarig, där jag ansvarar för säkerhet och miljö bla.

 

Hur långa studier är det för att bli apotekare?

– För att bli receptarie som jag är så krävs det 3 år på Universitet. Vill man bli Apotekare är det en annan utbildning som sträcker sig över 5 år.

 

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det roligaste med mitt jobb är kundkontakten. Alltid roligt när man har ett fint kundmöte där man känner att kunden lämnar oss och är nöjd. Sen trivs jag väldigt bra med min personalgrupp, vi jobbar bra tillsammans och har roligt.

 

Vad är det svåraste med ditt jobb?

– Det svåraste med jobbet kan också vara kundmöten. Där man känner att kunden inte blir tillfredsställd med vad vi kan erbjuda. Det kan handla om allt ifrån att receptet inte finns till att läkemedlet är slut från tillverkaren. Då känns det inte lika roligt.

 

Vilken årstid har ni mest att göra?

– Vår högsäsong är semestertid. Sunne blomstrar på sommaren med turister så det ökar även vår kundström.

 

Hur många är ni som jobbar i Sunne?

– Vi är 6 fastanställda, sen har vi 4 personer kontrakterade timavlönade.

 

Vad är den största skillnaden på Apoteket nu och för 10 år sen?

– När jag började 2008, så var vi fortfarande i monopol. Det var ett annat arbetssätt då vi kunde hjälpa varandra mellan apoteken i närheten med både varor och personal. Det är det som känns så annorlunda idag, då hade vi inga konkurrenter bara kollegor.

 

Finns det någon butik som du tycker ni saknar i Sunne?

– Jag tycker att Sunne har lite av det mesta. Vi har ett brett utbud, men kanske inte så djupt. Tycker inte att det är nåt särskilt som saknas.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng