Fråga veterinären

De ger svar på tittarnas frågor om våra älskade husdjur – Fråga veterinären, nytt program på SVT

 

>> Nu kommer programmet för alla som vill få inspiration och veta mer om djuren där hemma. I Fråga veterinären ger programledaren Sofia Rågenklint och veterinären Oskar Nilsson tittarna tips och råd om våra husdjur. Som ett Fråga doktorn fast för djur helt enkelt.

 

Fråga veterinären bjuder på inspiration och kunskap om våra älskade husdjur. Programmet ger även hopp och tips för dem vars husdjur drabbats av sjukdom eller olycka. Och det rör sig om alltifrån guldfiskar till hästar.

 

Programledare Sofia Rågenklint har många djurprogram på sin meritlista: Djurvänner, Djurhjälpen och Djursjukhuset för att nämna några. Och hon har själv bott på landet med djur som en självklar del av vardagen.

− Jag är uppvuxen på en bondgård och älskar djur. Nu ska våra tittare och jag få lära oss ännu mer om deras hälsa med hjälp av vår veterinär Oskar. Det ska bli så roligt att få leda programmet, säger Sofia Rågenklint, som har med sig sin egen hund, dvärgschnauzern Roxie i studion.

 

Oskar Nilsson, till vardags chefsveterinär vid djursjukhuset i Sundsvall, är laddad inför uppgiften som sakkunnig i programmet:

− Det ska såklart bli spännande men också lite nervöst att jobba med tv. Det är helt nytt för mig, säger Oskar Nilsson.

− Jag älskar verkligen mitt yrke även om det är tufft och stressigt ibland. Djur ger så oerhört mycket till oss människor på många olika plan. För mig personligen är det svårt att känna mig riktigt hemma utan en hund som snusar bredvid i soffan eller sängen, säger Oskar.

 

Tittarna kan skicka sina frågor till programmet på adressen fragaveterinaren@svt.se.

− Hoppas verkligen att folk tar tillfället i akt att ställa massor av frågor, om både vanliga och ovanliga djur och sjukdomar så att jag får något att bita i, säger Oskar Nilsson.

”Fråga veterinären” sänds i 12 delar och är 30 minuter långt.

 

foto: magnus liam karlsson/svt

Premiär onsdag 20 februari kl 20.00 i SVT2 och på SVT Play kl 02.00.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng