Freddans fitness & fashion

”Jag tar reda på tillgångar och brister som finns, räknar ut kaloribehov och kommer med tips och trix för att lyckas. Jag är nog väldigt bra på att få mina kunder att tro på sig själva, vi sätter upp ett mål och gör en plan.”

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Vi mötte upp Fredrik Eriksson och ställde ett par frågor om honom och hans butik som säljer bland annat kläder, träningskläder och kosttillskott.Dessutom levereras kostscheman ut från Sundsgatan 17!

 

Freddans_2

Vill du berätta lite om din bakgrund?

– Ja gärna! Jag har jobbat med mode, idrott och även en hel del arrangemang senaste åren och började 1988 i butik. Jag var bland annat med och drog igång Säffle stadslopp för några år sedan och jag har arrangerat lite mässor med mera. Jag har jobbat som arrangemangskonsult i en kommun, kul att inspirera andra att våga. Jag har även haft, och har lite uppdrag i ”fitnessbranschen”, jag har varit med och arrangerat SM i Athletic Fitness i Säffle.

Det var i samband med mitt uppdrag som mäss- och utställningsansvarig i ett förbund där träning och forma kroppen är i fokus som jag startade företaget. Där kom jag i ännu större kontakt med företag och personer i kost och träningssammanhang som jag har nytta av nu.

 

Vad tror du att dina kunder i Säffle har för uppfattning om dig?

Oj vilken fråga, kan bara gissa, men lokalt bland de något äldre är jag nog ”killen på Wernbergers”. Jag jobbade i denna dam- och herrekipering i 16 år. Följde upp det med 5-6 år på Team Sportia i Säffle. Kanske har uppfattningen ändrats något på senare år till en ”kost och träningsnörd”.

 

Varför tror du det?

– Jag vet inte, men jag har fått lite uppmärksamhet på olika sätt gällande detta samt kört fyspass i uppbyggnadssyfte med både Sifhälla, Säffle FF och även Säffle HC.

På mina facebooksidor handlar det en hel del om kost och god mat, lite träning och väldigt lite om mitt privata liv. Jag försöker så mycket jag har möjlighet att påverka framförallt unga att äta rätt och röra på sig för att må bättre, och hjälpa dem nå sina mål. Väldigt många har dessutom lyckats genom mina kostscheman som jag säljer.

 

Du erbjuder kostscheman alltså, hur fungerar det?

Det är inte alls märkvärdigt egentligen. Jag sätter mig in i personernas (mina kunders) vardag, vad de har för tid och möjligheter. Jag tar reda på tillgångar och brister som finns, räknar ut kaloribehov och kommer med tips och trix för att lyckas. Jag är nog väldigt bra på att få mina kunder att tro på sig själva, vi sätter upp ett mål och gör en plan.

 

Du säljer tights med märket ICOGB, vad är det?

Det är mitt eget märke och företaget heter ju It Can Only Get Better och tar man första bokstäverna i orden så blir det ICOGB. Jag har några återförsäljare som säljer dem, och det finns just nu fyra ”styles”.

 

Du har en hel del jeans i butiken, är det basen i ditt utbud av kläder?

Jag vill känna mig fram och anpassa utbud till efterfrågan. Jag har bra leverantörer med breda utbud, men som sagt, utbud till efterfrågan. Grundent/studentkostymer med skjortor har jag tänkt ha ett bra paketpris på framöver.

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng