Fröken Fräsch

Fröken Fräsch

Lotta Wallgren ansåg att det fanns brist på restauranger och caféer med ett hälsotänk och hållbarhet i fokus. Därför öppnade hon för ganska exakt ett år sedan Fröken Fräsch i handelskvarteret Valvet i nära anslutnings till HM:s butik. Fröken Fräsch är ett lokalt café med lunchservering och take-away. Där serveras sallader, grillade surdegsmackor, Frökens fika, ekokaffe, färskpressade juicer, smoothies mm. Råvarorna är omsorgsfullt utvalda och man strävar efter närodlat och ekologiskt. Allt som serveras är tillverkat från grunden utan halvfabrikat eller onödiga tillsatser.

 

Text: Redaktionen, Foto: Linda Modin Klemner

Fröken Fräsch

 

Hos Fröken Fräsch kan du njuta av fantastiska juicer och samtidigt få i dig alla vitaminer du behöver för hela dagen. Vi rekommenderar storsäljarna ”Så Fräsch” eller ”Elak & Grön”. Vi provade Frökens sallader och de egentillverkade dressingarna som var helt fantastiskt bra. Riktigt skönt att kunna äta både nyttigt och gott varje lunch

 

Fröken erbjuder även RAW-fika som tillverkas av naturliga ingredienser. Inget tillsatt vitt socker, gluten eller mjölkprodukter. AMUSE fick chansen att provsmaka ”Snickerskakan” som vi ger högsta betyg!

Hälsosamt fika, supergott!

 

Det märks att Lotta tycker att det är viktigt att veta ursprunget på maten hon äter. Det genomsyrar hela idén med Fröken Fräsch att de gäster som går dit ska kunna känna sig säkra på varifrån maten kommer och vad den innehåller. Vi får dagligen i oss massor av onödiga tillsatser och när vi handlar hem mat från affären så är vi ofta noga med vad vi väljer men vid restaurangbesök har vi fortfarande ofta ingen aning om innehåll och ursprung.

 

Fröken Fräsch

Fröken Fräsch värnar om de värmländska producenterna och serverar kravmärkta ägg från Greeks Handelsträdgård i Väse, lax från Lillängshamnens Fiskrökeri i Skoghall, kravmorötter och rödbetor från Torfolk Gård i Höje, när det är säsong, lufttorkad skinka och salami från Värmländska Hemgården, blåbär från Wermlands skogsförråd i Kil (Wsf) och surdegsbröd från Lindhés Bageri & Konditori i Viken med flera.

 

Hur ser du på framtiden nu efter cirka ett års verksamhet?

– Jag ser väldigt positivt på framtiden, fler och fler människor intresserar sig för sin hälsa och är noggranna med vad de äter. Vi ser även en starkare trend för alla de som arbetar i Karlstad centrum som kommer förbi och köper med takeaway samt företag som gör större beställningar. AMUSE tackar för besöket hos Lotta på Fröken Fräsch och önskar lycka till.

 

Fröken Fräsch

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng