Gladys del Pilar

Från Sydamerika, Ecuador vid sju års ålder så kom Gladys och tvillingsystern Ann till Sverige. 2002 var Gladys med och vann Melodifestivalen som medlem av Afro-Dite med låten ”Never Let It Go”. Singeln sålde platina inom en månad och albumet gick direkt in på en 13:e plats på listan över de 40 mest sålda albumen i Sverige.

 

Text: Redaktionen, Foto: Michaela Andersson

 

Hej Gladys! Kan du berätta lite för oss vad du gör idag?

– Just nu har jag avslutat en turné som hållit på sedan november som heter ”The Music of Motown” med Afro-Dite och jag kommer att ha en utomhuskonsert i Göteborg i en park. Till sommaren kommer jag ha en Västkustturné och göra konserter runt om på olika sommarställen, allt från Göteborg till Stockholms skärgård. Till hösten blir det Motown igen!

 

Vad är det roligaste du gjort i din professionella karriär?

– Oj, jag har varit med om så mycket roligt som artist, men går jag till det närmaste och roligaste just nu, så har det varit fantastiskt kul att medverka i Motown!

 

Vilken känd person skulle du vilja träffa?

– Åh, jag skulle vilja träffa Tina Turner! Jag är så inspirerad av henne som artist och människa, hela hennes livshistoria är fantastisk. Jag har gjort en hyllningsshow, en tribut till Tina Turner, som jag åkt runt och gör lite då och då genom åren, den är väldigt uppskattad!

 

Gladys del Pilar
Foto: Michaela Andersson

Du har varit med i musikgruppen Afro-Dite som vann Melodifestivalen med låten ”Never Let It Go”. Hur var känslan kring den processen?

– Den processen var väldigt intressant! Det var väldigt hektiskt, otroligt hektiskt men samtidigt väldigt väldigt kul. Det är en resa som jag absolut skulle göra om idag med den erfarenheten som vi i Afro-Dite har idag. Just när det hände var processen oerhörd slitsamt. Allt var väldigt stressigt för vi ägde inte vår egen tid längre utan vi skulle vara tillgängliga överallt, men som sagt, jag vill inte ha den resan ogjord, utan jag ser det mer som en bra erfarenhet idag.

 

Har du några planer den närmaste tiden?

– Närmaste året kommer jag att satsa mycket på eget material och just nu håller jag på att skriva nytt material för en kommande skiva.

 

När kommer nya skivan ut?

– Nuförtiden har jag lyxen att kunna sitta ner i lugn och ro och arbeta i min egen takt! Tanken är att skivan ska släppas under 2018.

 

När fick du ditt stora genombrott?

– Det var när jag gjorde föreställningen ”ABBA – The True Story” för ett gäng år sedan, 1993 för att vara exakt. Jag sjöng från kvällningen till morgonen där på, det blev helt plötsligt en sådan där kometkarriär. Över en natt visste alla vem jag var och det kom lite som en chock för mig och jag fick lite panikångest över uppmärksamheten.

 

Var i världen vore det en dröm att uppträda?

– Åh det finns massa platser jag skulle vilja uppträda på! Jag skulle nog vilja uppträda på Madison Square Garden i New York! Det skulle vara helt fantastiskt för på Madison får de riktigt kända och erkända artisterna spela.

 

Du nämnde Tina Turner tidigare som förebild! Är det därifrån du har fått din inspiration?

– Nej, jag har även andra kända artister som inspirerar mig, till exempel Whitney Houston och Luther Vandross är några av dem jag fått inspiration av! Det finns så många artister att inspireras av inom soulen, så det är svårt att välja!

 

När fann du ditt musikintresse?

– Oj! Jag måste ha varit en liten liten flicka i Sydamerika. Jag har alltid gillat att sjunga från det jag kan minnas. Så mitt intresse blev väl ganska tydligt när jag flyttade till Sverige. Jag och min tvillingsyster sjöng jämt, så fort vi satt still eller låg och vilade. Våra vänner blev ganska trötta på oss och sa ”varför måste ni sjunga jämt?!”. Jag bestämde mig ganska tidigt att jag skulle bli sångerska, jag var tydlig med det och siktade på det hela tiden.

 

Har du haft samma musikstil hela tiden?

– Jag har brunnit väldigt mycket för soul och gospel! Däremot har jag varit inne på jazz och blues, men det har alltid varit soul och gospel som jag har brunnit mest för.

 

Vilken låt skulle du vilja vakna upp till varje morgon?

– Oj vad svårt, det finns så mycket bra musik. I dagsläget skulle jag välja den fantastiska låten India Arie – ”He Heals me”! Texten, produktionen och melodin är så underbar!

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng