Glas och fönstermontage

Fönsterhuset i Säffle har drivits av bröderna Ingman i många år. Nu har ena brodern bestämt sig för att byta bransch så de tog ett gemensamt beslut att sälja fastigheten och då har istället Stefan Ingman och Marcus Ulf startat upp ett nytt glasmästeri med montage på Tingvallastrand. I skrivande stund är Stefan och Marcus i full gång med de nya lokalerna, och AMUSE passade på att ta en pratstund om framtiden.

 

Text & foto: Redaktionen

 

Hej Stefan! Berätta lite om varför ni lade ner Fönsterhuset!

– När jag och min bror tog över Fönsterhuset var vi i princip helt själva på marknaden. Nu på senare år är det mängder av konkurrens på nätet och andra aktörer som säljer fönster och dörrar. Så nyförsäljningen av fönster och dörrar har sjunkit kraftigt och vi såg ingen vits att fortsätta i de stora lokalerna vi hade. Jag och min bror har nu lagt ner verksamheten så Marcus och jag kör vidare med det nya företaget Glas & Fönstermontage AB i mindre lokaler istället, precis intill Säfflebåtar, där vi kommer att fokusera på glasmästeri och montering.

 

Vad blir den största skillnaden med nya företaget?

– Nu kan vi samarbeta med andra aktörer istället för att vara konkurrenter. De säljer, och vi monterar, svarar Marcus.

 

Men ni kommer att fortsätta med glasmästeriet som vanligt om man till exempel får en trasig ruta?

– Ja, absolut! Vi skär till glas och har alla tjänster som ett riktigt glasmästeri har, säger Stefan.

 

Har era före detta konkurrenter visat intresse för samarbete?

– Ja. Vi har fått mycket förfrågningar, bland annat av Jörgen på Optimera, så det ser ljust ut och det har redan trillat in en hel del jobb.

 

Kommer det bara att vara ni två?

– Nej, Josefin Ulf (Marcus dotter)som jobbade med oss de sista sex månaderna på Fönsterhuset kommer att sköta kontoret åt oss.

 

Är det enbart i Säffle ni kommer att hålla till?

– Nej, vi tar även mycket jobb i Grums, och när det gäller montage är alla jobb i hela Värmland välkomna, svarar Marcus. Vi kommer inte konkurrera med lokala glasmästerier, utan det gäller enbart montering, tillägger Stefan.

 

Vad är det roligaste i jobbet?

– Variationen och mötet med människor, säger Stefan.

Ja, en dag kan man vara vid ett vackert sommarställe intill Vänern, för att nästa dag stå på en stege mitt i stan, så det är mycket variation, svarar Marcus.

 

Hjälper ni även till med bilglas?

– Nej, det finns så många andra firmor som håller på med det. Men vi har mycket skogsmaskiner och traktorer som vi byter rutor på, säger Stefan.

 

Vad är den största tryggheten för era kunder?

– Att vi är noggranna och att vi har nästan 80 års erfarenhet tillsammans, säger Marcus. Tiden går alldeles för fort, säger Stefan med ett skratt.

 

Marcus, du har ju aldrig haft eget företag förut, hur känns det här?

– Väldigt bra, det ska bli skönt att få ut lön för mödan och få igenom sina egna idéer. Även om det blir väldigt mycket ansvar med att driva eget så känns det här jättebra.

 

Vilket är det största jobbet ni har gjort tillsammans?

– Vintergatan 13 i Säffle, det var 300 fönster som vi bytte på två månader, svarar Stefan. Det var inte bara det största, det var även det jobbigaste, tillägger Marcus.

 

När öppnar ni?

– Renoveringen av nya lokalerna är i full gång, men andra juli ska allt vara klart och ni är välkomna till Tingvallagatan 5.

 

SNABBA FRÅGOR MED STEFAN
Favoritmaträtt?Oxfilé med pepparsås
Drömresa?Island
Favoritmusik?60-80-talsrock
Hobby?Skidor på vintern och vattenskidor på sommaren
Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng