Governor Andy

Amuse åkte till Medborgarhuset i Säffle för att intervjua Governor Andy, och  även ställa några frågor till arrangören Robert Gottwald. Bo Anders Siösteen alias Governor  inledde sin karriär som reggaemusiker i bandet Fri Fart 1979. Han började 1997 som soloartist, men debutalbumet dröjde till 2002. Han har sedan dess släppt totalt åtta album, och samarbetat med bland annat Petter, Loreen och Kalle Baah.

 

 

Governor Andy:

Det blev ju inte så många betalande ikväll, det måste kännas jobbigt för dig som artist att uppträda när publiken sviker?

– Ja, såhär blir det för alla ibland. Jag tycker ändå att det är ett kul initiativ, för det finns oftast inte så mycket att hitta på i småorter så jag tycker att det är starkt av arrangören att ändå försöka.

 

Hur många uppträdanden gör du på ett år?

– Jag bor halva året i Sverige och halva året i Havanna, så det blir spelningar både här och där, men ca 50 på ett år.

 

Ditt nya projekt är ju med lite rockinfluenser, kommer du att släppa mer musik i samma genre?

– Ja, vi håller på med ett album nu. Ja, cirkeln är lite sluten. Jag är född och uppväxt i Västerås, och de man spelade med när man växte upp har endera stannat kvar eller kommit tillbaka efter att ha bott på andra orter i Sverige. Nu har vi börjat ses och göra musik igen så mitt senaste projekt Skaboogie Revue ft Governor Andy är lite de jag startade min musikkarriär tillsammans med.

 

Är det enbart du som kommer sjunga?

– Nej, på platta nr 2 vi håller på med nu kommer vi att ha gästsångare, bl a Papa Dee.

 

 

”Det finns oftast inte så mycket att hitta på  i småorter så jag 

tycker att det är starkt av arrangören att ändå försöka.”

 

 

Är det här första gången du är i Värmland?

– Nej, men det är första gången jag är i Säffle. Jag har tidigare uppträtt i Värmland många gånger tidigare, bland annat Arvika-festivalen när den fanns, och det är mindre än två år sedan jag var i Karlstad sist.

 

Du har ju hunnit släppa ganska många låtar under din karriär, hur många låtar har du släppt tror du?

– Jag har faktiskt ingen aning hur många jag har släppt. Men jag vet att det är över 100 låtar på Spotify nu, kanske 150 stycken jag har medverkat på.

 

Blir det någon ny musik med dig som soloartist snart?

– Ja, jag släpper en ny reggaelåt runt den nionde september med ett lite politiskt budskap. Låten heter ”Alltid Utanför”.

 

 

 

Robert Gottwald:

Hej Robert! Hur kommer det sig att du startade igång detta evenemanget?

– Allt började med att det skulle bli ett födelsedagskalas, sen växte idén om att göra ett offentligt arrangemang. Tyvärr strulade en del saker, så jag miste mycket av tiden för att marknadsföra detta. Men men, det ser ut som att de som är här ikväll iallafall har kul.

 

Kommer du att planera in nåt mer nu, eller har du blivit avskräckt efter den här kvällen?

– Nej, jag är inte avskräckt! Framåt våren har jag tänkt att få hit Syster Sol så det blir hem och planera och hoppas att det blir ett mer lyckat arrangemang.

 

 

Amuse tackar för sig och önskar både
Governor Andy och Robert Gottwald lycka till i framtiden.
Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng