Guldgalgen

Emma Kvarnlöf äger och driver Guldgalgen i Torsby. Hon öppnade sin klädbutik 20 augusti i år, som ligger i källaren till SkoCity mitt i Torsbys centrum. Hon har bland annat satsat på B.Young, Cream och Ichi för att nämna några av märkena i hennes butik.

 

 

Hej Emma! Du har ju nyligen öppnat butiken, hur har de första månaderna gått?

– Det har gått bra, men det är mycket jobb med att starta eget. Det har varit ganska lugnt efter marknaden, men det tar väl fart när vi närmar oss jul med stormsteg.

 

Är det som du trodde att det skulle vara med att ha ett eget företag?

– Jag hade en bild i huvudet och förstod att det skulle vara mycket att göra ibland och ibland mer så kallad dö-tid andra dagar. Jag hade kanske inte räknat med att det kunde vara så här tomt vissa dagar men jag ligger ju också i en källarlokal. Jag ska satsa mer på skyltar och reklam. Jag kommer även att börja med en internetbutik så det hoppas jag att jag snart får till.

 

Vad gjorde du innan du startade eget företag?

– Jag har jobbat med allt möjligt, bio, bensinstation, städ. Jag har även haft praktik och extrajobb på SkoCity. Jag har under en längre period tänkt att jag vill starta något eget, men det var när jag hade praktik på SkoCity som idén föddes om att öppna en egen klädbutik. Jag är inte rädd att prova något nytt, och detta känns helt rätt nu.

 

Trivs du bra i Torsby?

– Ja, jag är uppväxt i Torsby och har alltid trivts väldigt bra här. När vi växte upp var det många som ville flytta till en större stad, men jag har aldrig känt så.

 

 

jag är väldigt öppen med min diagnos för att kunna hjälpa andra – man ska prata om det!

 

 

Har du mycket erfarenhet inom mode?

– Först och främst har jag ett stort intresse för mode. 2012 reste jag till Florens i Italien för att plugga fashiondesign. Det var extremt kul, men blev för mycket för mig. Jag har en diagnos och är bipolär så jag klarade inte riktigt av det och avslutade utbildningen och flyttade hem igen. Även om jag inte gick färdigt så fick jag väldigt mycket med mig och det blev en bra erfarenhet. Jag är väldigt öppen med min diagnos för att kunna hjälpa andra. Man ska inte skämmas över det, man ska prata om det!

 

Vad är det för inriktning på dina kläder?

– Jag försöker att ha något för alla vuxna. Jag har letat efter märken som inte fanns i Torsby med omnejd. Jag vill ju inte konkurrera utan komplettera.

 

Vad är det svåraste med att driva eget?

– Att ta hem rätt varor som kunderna verkligen vill ha! Alla har olika smak och det finns mycket att lära sig på vägen. När man gör ett felinköp märks det ganska fort.

 

Vad är det roligaste då?

– Att få göra något jag har drömt om länge! Tycker också att det är väldigt kul med inköp, och allt som hör till det. Sedan är jag väldigt social, så att jobba i butik känns verkligen rätt för mig.

 

 

Fem snabba frågor

Favoritmat?

Caesarsallad.

Favoritmusik?

Allätare, från dansband till hårdrock.

Favoritplagg?

Långkjol, jag älskar långkjolar!

Drömresa?

En medelhavskryssning skulle sitta fint.

Senaste sms?

”Okej, färdig” Jag skrev en fråga till min bror, hans svar är alltid korta!

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng