Hampus Hedström

Han blev uppmärksammad med sina humorvideor på YouTube. Idag driver han sin YouTube kanal och är även komiker. Han har varit tv-programledare för bland annat Guldtuben 2017, Kid’s Choice Awards (Nickelodeon), Challenge Champions, Höj Volymen och Hey Nickelodeon. I maj släpper han sin självbiografi! ”Det skolan inte
lärde dig” Amuse fick en pratstund med Hampus för att höra vad han har på gång och hur det är att bo i
storstaden gentemot Sunne.

 

Vad saknar du mest här i Värmland?
– Fôlket, värmlänningarna är så extremt glada och vill hjälpa till på riktigt. Hela Värmland har som en grannsämja med varandra som är svår att hitta på en annan plats. Sen dialekten såklart.

 

Hur är det att bo i Stockholm gentemot Sunne?
– Väldigt ofta kan man sakna att gå på köpingen och prata med alla man känner som man kan hemma i Sunne. Men så länge man tar med sig lite av Värmland till Stockholm så fungerar det ganska bra. Självklart är det mycket folk och stressigt men kommer man ihåg att ta det lite lugnt ibland så trivs jag jättebra.

 

Hur började din resa på Youtube?
– Jag gick i trean på Sundstagymnasiet när jag såg en chans att testa mina komiska vingar på YouTube. Efter några månader av många klipp så hittade till slut min publik dit och allt rullade på. Man var tvungen att testa och leka sig fram.

 

Vem var din största influens till att börja med komedi och YouTube?
– Svår fråga, man ser upp till och influerades av så många. Självklart var vår egen komiker Kristoffer Appelquist en inspiration. Sedan hittade man många vänner i YouTube-bubblan att ta hjälp av.

 

Har du vunnit några priser för det du gör på YouTube?
– Skam den som ger sig, jag har varit nominerad ett flertal gånger. Än så länge får jag nöja mig med skratt och visningar.

 

Du har varit programledare för Guldtuben, har du varit programledare för något mer?
– Guldtuben var nog det största jag gjort i Sverige, sedan har jag varit på Nickelodeons Kid’s Choice Awards i Los Angeles. En knepig och underlig resa som jag beskriver närmare i boken.

 

Vad hade du för drömyrke när du var liten?
– Har faktiskt ingen aning, tror att drömmen var att alltid ha kul och det har jag.

 

Har du några uppdrag/jobb i Värmland inom närmaste framtiden?
– Det kommer och går, inte för tillfället men det är alltid skönt att komma hem och jobba där. Senast var en serie till Viafree som jag filmade hemma i Sunne.

 

Av alla YouTubevideos du har gjort, vilken är din favorit?
– Man glömmer dem så fort. Tempot är högt, när man är klar så glömmer man ofta för fort och går vidare. Jag skulle kanske säga Ted Gärdestad, parodin på ”Oh, vilken härlig dag”. Den blev en riktig succé!

 

Du släpper ju nu boken ”Det skolan inte lärde dig”, vad handlar den om?
– Det skolan inte lärde dig, det är min berättelse och min historia om hur jag tog mig igenom uppväxten och hur den ledde fram till mitt liv idag. Det är alltså till viss del en biografi. Men syftet med den är också att visa för de som gått och de som går i skolan att det finns så mycket mer utanför. Allt handlar inte om de betyg och mallar som skolan satt ut utan också hur man kan ta tillvara på alla chanser som ges och utvecklas personligt.

 

Hur fick du idén att du skulle skriva en bok?
– Alla har en relation till skolan och det mesta jag lärt mig har var varit av ”lärare” som varit utanför skolans värld. Skolan ses av många som det absolut viktigaste mellan 6 till 18 års ålder. Men skolan och många andra glömmer bort den personliga utvecklingen som jag själv tycker är minst lika viktig. Så jag ville dela min historia.


Vad var svårast att skriva om i boken?
– De privata delarna. Jag insåg snabbt att om jag ska berätta min historia så måste jag visa alla delar av mig.

 

Har du någon medförfattare till hjälp?
– Ja, och det är jag verkligen tacksam för. Utan hjälp och med min dyslexi så hade boken tidigast kommit ut 2030.

 

Kommer du att skriva fler böcker?
– Jag börjar med denna, men vem vet? Man ska aldrig säga aldrig.

 

Vad läser du för böcker när du är ledig?
– Jag ska inte ljuga, jag är ingen bokmal. De böcker jag själv läst är många inspirationsböcker om egenföretagande.

 

Kommer den även att finnas inläst som ljudbok? Vem är uppläsare?
– Ja, det kommer att komma. Det är jag som läser boken, att en dyslektiker läser in ljudbok är en ironi bara i sig självt.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng