ICA Kvantum E-handel

På ICA Kvantum i Säffle känner du glädje, kalla det matglädje! Det handlar om att inspireras till god och kreativ matlagning! Snart lanserar även en ny e-handel med möjligheten att köpa butiksvaror via webshop med hemkörning till dörren. ICA Kvantum i Säffle erbjuder alltid ett brett sortiment av lokala, vegetariska, ekologiska och artiklar fria ämnen. Vi på AMUSE tyckte detta lät enormt spännande och åkte till Stefan Källvik för att prata mer angående satsningen på e-handel och om sina framtidsplaner och utvecklingen av butiken!

 

Text & Foto: Redaktion

 

Hej Stefan! Kan du berätta lite om lanseringen av er e-handel?

– Den 4:e september öppnar vi vår webshop med förhoppningen om att detta ska gynna Säffle-  och Åmålsborna på ett positivt sätt! Vi erbjuder både hemleverans och möjligheten att hämta din färdiga kasse i vår butik!

 

Kommer det även fungera att beställa hem kylvaror?

– Kylvaror är inga problem! Hela vårt butikssortiment kommer att finnas i webshopen och vi kommer leverera allt till din dörr oavsett produktkategori.

 

Hemleverans måste vara väldigt bra för väldigt många?

– Ja det stämmer, ju mer jag tänker på det ju fler möjligheter öppnas! Du köper dig själv tid genom att handla online! Tittar man sedan på vilken samhällsnytta detta kan göra så öppnar sig extremt många dörrar, framförallt för de äldre och folk som ibland har svårt att ta sig till butiken.

 

Vad kommer det att kosta med hemleverans?

– Vår målsättning är att vi ska klara av hemleveransen i själva stadskärnan för 99kr. De som bor utanför stadskärnan kan ansöka om ett så kallat ”glesbygdsstöd” och då blir priset 99kr även för dem.

 

Vad kostar det att få hemleverans utanför Säffles kommun, exempelvis för de som bor i Åmål?

– Vår målsättning är att leverera till hela Säffle- och Åmåls kommun. Exempelvis Mörtebols området skulle kosta 149kr.

 

Kommer ni anställa mer personal för just detta?

– Vi har påbörjat ett samarbete med Säffle Taxi! Dels för att gynna ytterligare en lokal entreprenör och för att skapa fler arbetstillfällen. Detta innebär även att Säffle Taxis skolskjutsar får högre beläggning än vad de tidigare haft.

 

Är det bara att gå in på er sajt och välja de varor som önskas?

– Ja, det stämmer! För privatpersoner kommer leveransen dagen efter beställningsdag. Ända fram till klockan 24.00 kan du beställa. Företagskunder som lägger order behöver göra det två dagar innan beräknad leveransdag. Då det kan handla om stora varuvolymer har vi valt två dagars leverans för att säkra leveransen till 100%.

 

Hur fungerar det om den varan man beställer är slut i butiken?

– Målsättningen är naturligtvis att ha alla varor hemma i butik! Skulle det bli en avvikelse att produkten är slut så får personen som beställt ett samtal från oss där vi tillsammans löser problemet med till exempel en liknande produkt. Det kommer även att finnas en kryssruta på webben som du bockar i. Vilket innebär att du godkänner att få en liknande produkt om respektive produkt är slut.

 

Vad tycker du är det bästa med ICA?

– Det bästa med ICA är hela ”ICA idén” med fria handlare i samverkan. Affärsmodellen och just att varje handlare är sin egen med väldigt stor frihet i sin butik.

 

Vad gör du för att få fler nöjda kunderna?

– Allt vi gör i butiken just nu är för att öka kundnyttan! Vi gör inga förändringar som inte gör kundens vardag enklare, som exempelvis det här med webshop.

Vi jobbar alltid på nya måltidslösningar som kan passa våra kunder, allt ifrån färdiga baguetter till färdiga måltider.

 

Så ni kommer även att satsa på fler färdiga måltider?

– Vi har inte jobbat så mycket med det tidigare då vi inte haft ”lunchkunder” på samma sätt som det var på ICA Supermarket/källan. Vi börjar nu märka att det blir fler kunder som vill köpa färdig mat och det blir fler och fler som jobbar på området här ute.

 

Har du något mer att tillägga?

– Allt vi gör i butiken just nu är för att skapa kundnytta, vi gör inga förändringar eftersom vi försöker göra kundens vardag enklare, som exempelvis det här med webshop. Vi jobbar alltid på nya måltidslösningar som kan passa våra kunder, det kan vara allt ifrån färdiga baguetter till färdiga måltider.

Vi har inte jobbat så mycket med det tidigare då vi inte haft ”lunchkunder” på samma sätt som det var på ICA Supermarket/källan. Men vi börjar nu märka att det blir mer och mer kunder som vill köpa mat.

I uppstarten har det varit extremt mycket fokus på flera olika projekt. Tittar jag i backspegeln så funderar jag ibland på hur vi har hunnit med allt! Vi är nu på väg till en mer normal butiksdrift igen men bara för det kommer vi inte slå av på takten! Vi kommer nu fokusera mycket mer på att utveckla och förfina vår butik. Vårt största fokus är att göra kunden nöjd och när vi har den här storleken på butik så gäller det att alltid vara på tå och jobba i framkant hela tiden, samt hänga med i utvecklingen, då det går väldigt fort. Jag jobbar även med att hitta en samarbetspartner som kan ta hand om våra ”korta datum-produkter” och övrigt matsvinn till exempel får en skadad morotskant inte säljas. Med detta vill jag kunna erbjuda mat för utsatta människor i samhället på olika sätt. Jag tycker Säffle saknar ett så kallat ”soppkök”! Nu har vi hittat några som är intresserade av att kanske starta upp en sådan verksamhet. Det skulle då innebära att ”soppköket” får vårt matsvinn. Vi är ganska långt i diskussionerna men inga förhandlingar ännu.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng