ICA Kvantum i Säffle

”Det är bra att vi får fler butiker till Säffle och att invånarna verkligen använder sig av och handlar i våra butiker för det är det som kan göra att vi får ett bättre utbud även i en liten stad.”

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Amuse träffade ICA-handlaren Stefan Källvik som idag driver ICA Kvantum i Guttane. Han är född och uppvuxen i Åmål och där bor han kvar än idag.

 

ICA_Kvantum_Saffle_2

 

Hur kom det sig att du började jobba på ICA, och när?

– Redan 1985 började jag min karriär inom ICA. Jag gick då i skolan och hade praktik en dag per vecka på dåvarande ICA Lejonet i Åmål. Tidigt insåg jag att butiksjobbet aldrig blir långtråkigt, det händer nya saker varje dag och man träffar olika människor dagarna i ända. Efter jag avslutat skolan fick jag anställning i samma butik.

Jag har jobbat mig runt på alla avdelningar inom en butik. Det som ligger mig varmast om hjärtat är chark- och delikatessavdelningen då jag är utbildad styckare och även har arbetat som färskvaruchef.

 

Vilken utbildning behöver man ha som ICA-handlare?

– Inom ICA finns ett gediget utbildningsprogram och jag har gått de flesta av utbildningarna som erbjuds.

 

Hur känns det att få ha varit med från start med ICA Kvantum i Säffle?

– Fantastiskt roligt! Man kan säga att det är en dröm som gått i uppfyllelse. Detta är den tredje ICA-butiken som jag driver, men att ha få varit med från start och sett hur butiken har växt fram är verkligen roligt. Nu har vi funnits i ett år här i Guttane och vi jobbar ständigt med förbättringar och nya lösningar för att få en ännu bättre butik. Vi har haft ett fantastiskt år, kunderna hittar hit och personalen gör ett strålande jobb. Nu har vi ju också öppnat vår förbutik med pakethantering, spelhörna och ett litet café och det känns riktigt bra. Just nu jobbar vi alla med att växa i den kostym vi har.

 

ICA_Kvantum_Saffle_3

 

Hur ser du på framtiden för din butik och för handelsområdet som helhet?

– Mycket positivt! Jag tror det kommer att bli riktigt bra med de nya butikerna som snart ska byggas och sen får vi hoppas att området växer mer och mer.

 

Om du fick 100 miljoner kronor av oss, vad skulle du göra då?

– Pengarna har aldrig varit drivkraften för mig, men om jag fick så mycket pengar skulle jag skänka en hel del till välgörande ändamål. Sedan skulle jag också skänka pengar för att stötta det lokala föreningslivet för främst ungdomar, de är vår framtid. Jag skulle också se till att min personal skulle få en rolig upplevelse av något slag för utan min personal skulle inte butiken ha varit så bra som den är idag.

 

SNABBA FRÅGOR
Favoritmusik?Takida.
Favoritmat?Grillad, lokalproducerad entrecote med ugnsbakad potatis.
Bästa resan?Thailand, Koh Lanta där vi varit tre gånger. Drömresan är Västindien.
Bästa utflyktsmål?Grebbestad.
Nattuggla eller morgonpigg?Nattuggla, definitivt och morgontrött.

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng