ICA Supermarket i Åmål

”Jag har jobbat i sju butiker och detta är den andra butiken som jag driver. Jag har kvar den ICA-butiken jag driver i Deje, men ska sälja den för att flytta till Åmål. Så nu pendlar jag 20 mil om dagen.”

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Amuse fick höra att ICA Supermarket i Åmål fått en ny ICA-handlare, så vi åkte och hälsade på för att prata med den nya handlaren Susanne Ahlin.

 

Hej Susanne! Vill du berätta lite om dig själv?

– Hej! Jag har två vuxna barn och kommer från Västerås. När jag var 13 år började jag jobba extra på en lokal ICA-butik med att packa påsar åt våra kunder. Sedan har det fortsatt genom åren med internutbildningar inom ICA och så vidare. Jag har provat mig fram och även jobbat inom andra branscher, men insåg till sist att det är inom ICA jag vill jobba.

Jag har jobbat i sju butiker och detta är den andra butiken som jag driver. Jag har kvar den andra ICA-butiken jag driver i Deje, men ska sälja den för att flytta till Åmål. Så nu pendlar jag 20 mil om dagen. Det är lite jobbigt men det funkar en kortare period.

Jag tog över ICA Supermarket i Åmål den första april och det känns jättebra. Som planerna är nu, så kommer jag lämna vidare ICA-butiken i Deje från och med första juni och enbart satsa på ICA Supermarket i Åmål.

 

ICA_Superkaet_Amal_2

 

Hur ser framtiden i Åmål ut?

– Väldigt ljus skulle jag vilja säga. Som jag har sagt till personalen, här ska jag leva och gå i pension, så jag blir kvar här nu tills det är dags att sluta jobba. Det här är en bra butik och jag har 1000 idéer på hur jag kan göra den ännu bättre. Jag vill vara en medspelare i samhället, samarbeta tillsammans med de nätverk som finns och vara med och göra skillnad i kommunen.

Vi har ett projekt inom ICA som heter ”Vi kan mer” som innebär att vi ger människor med funktionshinder en chans till jobb och det tycker jag är nra. Vi har bland annat en kille med Downs syndrom som jobbar hos oss två dagar i veckan. Som jag sa tidigare så tycker jag att det här är en bra ICA-butik, men det finns alltid saker som vi kan bli bättre på och det ska jag kämpa för.

 

Vi antar att det inte bara är att köpa en ICA-butik. Hur fungerar det när man äger en ICA-butik? Kan du berätta mer?

– Jag äger 99% av den här ICA-butiken och ICA själva äger 1%, så är det alltid. Så de ska kunna välja ut vem som tar över när man vill sälja butiken vidare. ICA är ett starkt varumärke så det krävs förpliktelser och det är en stor del av deras framgång tror jag.

 

Vad är det bästa med att vara ICA-handlare?

– Jag älskar mötet med kunderna, friheten att kunna bestämma över sortiment och att det finns en bra struktur inom företaget. Det finns ju så måna ICA-varianter. Det finns ju ICA Supermarket, som jag har här i Åmål och sen finns det små och ännu större butiker, såsom ICA Nära och ICA Kvantum med mera. Alla har olika roller så det ska vara lättare för kunden att förstå utbudet i de olika butikerna. De mindre butikerna har ett mindre sortiment, såsom exempelvis ICA Nära, då vet kunden även att de större ICA-butikerna har ett större sortiment med allt från utegrill till köksredskap.

 

Vem är den roligaste kunden?

– Oj, ja det är person som har bra koll på trender och vet vad den vill ha. Hen är kanske lite kräsen så man får jobba lite och anstränga sig. Jag tror det är viktigt att inte ha det för lätt på jobbet, man ska kämpa lite för att bättre hela tiden.

 

SNABBA FRÅGOR
Favoritfilm?Philadelphia med Tom Hanks.
Favoritmat?Krämig fisksoppa.
Bästa resan?Resan till Brasilien över nyår.
Musik?Det beror på mitt humör. När jag städar ska det dåna.

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng