Jessica Andersson

”Faktum är att jag även blivit erbjuden roller i vanliga spelfilmer, men än så länge har jag inte känt att någon av rollerna har passat mig. Jag skulle gärna vilja skådespela i en film om jag blev erbjuden rätt manus och en passande roll.”

TEXT: Redaktionen, FOTO: Daniel Mellqvist

 

[aas_zone zone_id=”1440″]

 

Kan du berätta lite om din julturné?

– Detta är min första egna turné och jag ville hålla den runt Trollhättan i år. Sammanlagt var det 11 konserttillfällen med målet att skapa en julkänsla. Jag ville att det skulle kännas som om publiken satt hemma hos mig i mitt vardagsrum, att det känns intimt och nära. Jag hade endast två stycken musiker med mig under konserterna för att jag vill få fram en avslappnad och fin känsla.

 

Har du gjort något liknande tidigare?

– Nej, inte med det här upplägget, men jag har gjort några små företagsgig som har varit fina och avskalade.

 

Är julen viktig för dig?

– Julen har blivit viktigare nu. Under min uppväxt har det varit en tung tid runt högtider, eftersom jag saknade min mamma. Jag har skrivit en bok där jag berättar om mitt liv och det har hjälpt mig att bearbeta mina negativa känslor gentemot högtider. Jag har blivit av med mycket ångest genom att skriva om mina tidigare upplevelser.

 

Har du haft något ”vanligt” jobb innan du slog igenom som artist?

– Som ung fick jag möjligheten att åka till Paris och prova på modeyrket. När jag var ca 20 år gammal återvände jag till Sverige och bestämde mig för att utbilda mig till undersköterska och sedan även till tandsköterska. Sedan jobbade jag några år inom äldreomsorgen, innan jag fick chansen att delta i Fame Factory.

 

När bestämde du dig för att satsa på musiken fullt ut?

– Musik har alltid varit en stor del av mitt liv, även under min uppväxt. När jag såg Carola vinna Melodifestivalen 1983 bestämde jag mig för att jag också ville bli sångerska, precis som hon och på den vägen är det!

 

Spelar du något instrument?

– Jag har börjat spela lite gitarr nu på senare år, men än så länge är jag kvar i nybörjarfasen och sitter hemma och övar mest för mig själv.

 

Du slog igenom via Fame Factory, har du några bra tips om vad man kan göra för att slå igenom som artist?

– När jag kom in i branschen, år 2002, såg det ut på ett lite annorlunda sätt än vad det gör idag. Jag skulle säga att det blivit ett hårdare klimat i musikbranschen nu. Jag tror att Idol och andra liknande program kan vara ett bra första steg in i branschen för somliga, men för andra funkar det inte alls. Man måste vara lite tuff och våga följa sina drömmar om man ska lyckas. Sedan behöver man mycket stöd från familj, nära och kära.

 

Har du och Magnus några tankar på att sjunga tillsammans och starta upp bandet Fame igen?

– Nej, inte som det ser ut nu, men man ska aldrig säga aldrig. Han är ju pilot och sjunger själv på sitt håll, men vi har jobbat ihop flera gånger sedan vi la ner Fame. I nuläget har vi dock inga planer på att starta upp det gamla samarbetet med Fame igen.

 

Har du några planer på att ställa upp i Melodifestivalen igen?

– Inte nu! Sammanlagt har jag varit med i tävlingen sex gånger, så jag har bestämt mig för att lägga det på hyllan ett tag. Samtidigt ska man aldrig säga aldrig. Om rätt låt dyker upp så kan det hända att jag ställer upp igen, vem vet…

 

I tillägg till artisteriet har du även jobbat som musikalartist. Skulle du kunna tänka dig att även skådespela och medverka i någon filmproduktion?

– År 2008 spelade jag den kvinnliga huvudrollen i musikalen ”Little Shop of Horrors” och det var riktigt roligt. Faktum är att jag även blivit erbjuden roller i vanliga spelfilmer, men än så länge har jag inte känt att någon av rollerna har passat mig. Jag skulle gärna vilja skådespela i en film om jag blev erbjuden rätt manus och en passande roll. Det skulle vara jättekul! Jag ser mig själv som en bred artist och vill undvika att fastna i ett fack. Jag gillar att prova på många olika saker och film är en sådan sak som jag skulle vilja testa.

 

Vad är det första du skulle göra om du fick 100 miljoner kronor av oss?

– Oj! Jag skulle göra massor! För det första så skulle jag vilja ge bort en stor andel till någon som kan fixa allt hemskt som sker på jorden. För egen del så skulle jag vilja totalrenovera badrummet hemma och lägga undan lite pengar till min son.

 

Har du något nyårslöfte?

– Nej, jag är så dålig på att hålla sådana löften! Det brukar bli det klassiska löftet om att träna mer och hålla formen.

 

FAKTA
Född:27 oktober 1973
Familj:Sonen Liam
Bor:Trollhättan
Yrke:Sångerska och låtskrivare
Aktuell:Julturné (2015) - 2/12-21/12

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng