JLB Bygghandel

JLB Bygghandel

”JLBs byggmässa har vuxit enormt mycket sedan den startade på 90-talet. Då var det bara en liten kul sak vi hade på Tvetas bygdegård. Nu är det cirka 40 stycken utställare som kommer…”

 

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

JLB startade 1997 av John, Leif och Britt därav namnet JLB. År 2010 Tog Jan-Olof Nilsson (Janne) över företaget och hade då jobbat i cirka sex år som anställd men kände att det var dags att prova på att vara egen företagare. Så när erbjudandet kom var det ingen tvekan om att hoppa på. AMUSE åkte ut till JLB för att prata lite med Janne om företaget och den årliga byggmässan som snart stundar, samt att JLB Bygghandel fyller 20 år i april.

 

Jan-Olof Nilsson
Jan-Olof Nilsson

Hej Janne berätta lite om din bakgrund?

– Jag är utbildad lantbrukare på Lillerud från början och har alltid tyckt om att snickra. När jag fick detta jobbet 2004 så kändes det rätt. Har provat på lite allt möjligt tidigare. Här trivs jag väldigt bra även om det är mycket slit att driva eget. Det är ju lite av en livsstil att vara egenföretagare. Jag har även gått lite kurser för att få mer erfarenhet, en av kurserna är till exempel en ”driftledarkurs”.

 

Vilka är dina främsta egenskaper?

– Jag är ganska på, drivande och framåt! Jag har höga krav på både mig och mina anställda så vi ska utvecklas och ge bästa service till våra kunder.

 

Vad är det svåraste med att driva eget företag?

– Man kan bli väldigt ensam ibland, så det är viktigt att ha en bra familj som kan ställa upp och bolla idéer. Jag har världens bästa fru och det är jag väldigt tacksam för!

 

Vad är det roligaste i din bransch?

– Det är när en kund kommer tillbaka och vill handla mer, visar upp vad de har snickrat till och vill ha mer hjälp med nästa projekt. Det är sånt jag lever för!

 

Hur många anställda är ni?

– Nu är vi sex fast anställda och sen har vi tre stycken som är timanställda.

 

Nu är det snart dags för er årliga byggmässa, berätta lite om den!

– Ja byggmässan är på Medis i Säffle i år igen, den 25:e april! Där är många av våra leverantörer och visar upp sig som vanligt. JLBs byggmässa har vuxit enormt mycket sedan den startade på 90-talet. Då var det bara en liten kul sak vi hade på Tvetas bygdegård. Nu är det cirka 40 stycken utställare som kommer för att visa upp sig och prata om bygga och bo. Här kommer det mesta visas upp om man ska bygga eller renovera sitt hus och vi hoppas på lika mycket folk som det varit de senaste åren.

Leif Petersson som var en av grundarna till JLB är fortfarande mässgeneral och kommer ha koll på mässan även i år. Så vi önskar alla varmt välkomna till årets byggmässa!

 

[smartslider3 slider=9]

 

Har ni några nya planer med JLB?

– Ja, vi har dragit igång med nyckelservice här också! Vi försöker hela tiden utvecklas som företag och försöker erbjuda det som kunderna frågar efter.

Sen har vi en lösullsspruta, för isolering, som man kan hyra av oss. Den har varit stor efterfrågan på!

 

Hur ser framtiden ut för din bransch?

– Jag tycker det ser ljust ut trots att vi har fått mer konkurrens, det känns bra och det viktiga är att man har bra koll!

Att vara vaken och stå på tå så man hela tiden utvecklas med utvecklingen!

 

Beskriv den typiska eller bästa kunden?

– Oj svårt att säga, vi har allt från proffs till glada amatörer som kommer hit och handlar! Den bästa kunden är de återkommande som man känner att vi hjälpt och som vill ha mer hjälp med rätt varor med mera.

 

Beskriv mardrömskunden!

– Det har vi inga!

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng