Källarbackens intresseförening

Allt började med att kommunen 2005 beslutade att inte längre underhålla Källarbackens badplats, vilket bl.a. Mikael Sandberg och Mats Ek tyckte var tråkigt. I ett möte med kommunen bildades föreningen (Källarbackens Intresseförening) som tog över underhållet, så att den fina badplatsen inte skulle gro igen utan fortsätta vara en samlingspunkt för folk.
Amuse mötte upp Anna Zetterström och Yvonne Olofsson från Källarbackens intresseförening för att prata lite om deras förening och framtida planer, bland annat arrangemangen Bakluckeloppis som kommer ske på Anneviplan 18:e maj och efterlängtade Annelundsfesten som i år arrangeras 29/6.

 

Kan ni berätta lite om vad ni gör i er förening?
– Föreningens syfte är att kunna hålla badplatsen fin och tillgänglig för Säffles invånare och turister. Vi arbetar för att samla in pengar genom olika arrangemang, som i sin tur går till att rusta upp samt skötsel av badplatsen och även införskaffa nya saker, såsom lekpark med mera.

 

Hur gör man om man vill bli medlem i föreningen?
– Det är bara att gå in på Källarbackens hemsida (www.kallarbacken.se) där står det hur man ska göra, sedan finns vi även på Facebook och Instagram också. Vi använder oss av både bankgiro och swish, allt står i annonsen här i Amuse, där ni även hittar en inbetalningstatalong på sidan 3.

 

Vad för arrangemang, arrangerar ni?
– Nu här framöver så ska vi ha en Bakluckeloppis för första gången på Anneviplan 18/5 kl. 10-16 så det ska bli spännande, det kommer dessutom finnas lite kring arrangemanget såsom ansiktsmålning för barnen och förhoppningsvis kommer räddningstjänsten och visar upp sig med mera. Vi har ju sedan Annelundsfesten 29:e juni som är tillbaka efter några års uppehåll, det är det vi närmast jobbar med nu.

 

När arrangerades Annelundsfesten första gången?
– Det var Mikael och Mats i formen av Kling och Klang med vänner, som arrangerade den första Annelundsfesten 2005.

 

Kan ni berätta lite om årets Annelundsfesten och vad som är klart med artister osv?
– Just nu håller vi på att planera för fullt och allt är inte riktig klart. Vilka artister som kommer får bli en liten överraskning, som vi släpper lite senare. Vi försöker att välja musik till arrangemanget som vi tror kommer få publiken i feststämning, och försöker att hitta en bra blandning av lokala band och underhållare. Hela idén bygger på att det är en fest för Säfflefôlk av Säfflefôlk.

 

Känner ni att ni får hjälp och stöd av kommunen eller är det något ni saknar?
– Vi har haft viss hjälp av kommunen vad gäller badplatsen, men inte för arrangemanget Annelundsfesten, det hoppas vi att vi får i år. Naturligtvis är alltid nya medlemmar samt sponsorer välkomna att stödja oss, och vi hoppas på att fler företag och privatpersoner väljer att göra så.


Hur ser framtiden ut för föreningen?
– Vi kommer fortsätta att hålla badplatsen trevlig för kommunens besökare, och att arrangera tipspromenader och andra evenemang. Förhoppningen är att fler har lust att engagera sig, och vill hjälpa oss.

 

Om ni får drömma fritt, hur vill ni att föreningen ska utvecklas?
– Fler medlemmar, det spelar ingen roll om det är stöd medlemmar eller medlemmar som vill engagera sig. Vi hoppas kunna få in folk i föreningen som har driv och kunskap, så att det kan bli lättare och roligare att arrangera fler evenemang och även göra badplatsen ännu bättre. Badplatsen behöver en bättre lekpark, fixa mer sittplatser, ta bort mer vass och liknande. Får man drömma fritt skulle vi vilja ha en kiosk, och kanske klättergrejer i vattnet.

 

Vill ni säga något mer till våra läsare?
– Att folk inte ska behöva vara rädda att höra av sig till oss, vi är alltid öppna för utveckling och idéer gällande badplatsen. Man behöver ju inte vara medlem i föreningen för att komma med bra idéer, men vi är tacksamma om man vill vara det.

 

5 snabba frågor med Anna
Favoritmat?
Ugnsbakad lax
Favoritfilm?
P.S I love you
Favoritmusik?
Det mesta inom rock faktiskt
Intresse?
Att dansa
Favoritårstid?
Sommaren så jag kan åka ut med motorcykeln

 

5 snabba frågor med Yvonne
Favoritmat?
Köttgryta är alltid gött
Favoritfilm?
Helst kriminalare
Favoritmusik?
50’tals rock
Intresse?
Att åka ut med husbilen
Favoritårstid?
Alla årstider faktiskt, det finns alltid något mysigt med dem

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng