Konspiration, komplott, hemlig sekt

Känner du dig förföljd? som om det är en pågående konspiration efter nyåret som febrilt jobbar överallt i bakgrunden för att du ska börja ta hand om din hälsa?

Du misstänker en komplott. Det är en hemlig sekt som gaddat ihop sig och som bara vill dig ditt bästa, fast du tycker att det känns som ”hets mot folkgrupp”, denna aldrig sinande information om träning för bättre hälsa, dieter som har religiösa tendenser bland de som förespråkar den…å så vidare. Samma med viss träning.

Hur kan man i, januari, komma undan all denna information som ska få dig att börja träna, äta bättre och i allmänhet få din hälsostatus att vara bättre i 2019 än i 2018?

Omöjligt?!

Men är det inte så att du misstänker att det faktiskt ligger en sanning bak propagandan. Kanske de har rätt?

…tänk om de har rätt.

Och eftersom effekten av alla dessa träningstips och kostråd faktiskt är mätbar, det vill säga, ger resultat OM du också tar efter några av dem – borde inte du också börja träna? Äta bättre. Sätta dig ner och analysera lite. Precis som jag skrev förra gången. Vad är viktigt för dig? Var vill du vara om 10 år? Vill du vara kvar på exakt samma fläck eller vill du utvecklas? Vad krävs för att du ska vara lite bättre om ett år?

Gör lite varje dag. Ta små steg på vägen och så kommer du kanske dit du vill vara om 10 år. Låter du andra och yttre omständigheter knocka dig runt hit och dit som en kula i ett flipperspel, eller styr DU?

Så bestäm dig för att väga mindre vid nyåret 2020 än du gjorde nu. 5kg, 3kg eller kanske 10kg. Men bestäm dig för att du ska leva på ett sådant sätt att du de närmsta åren minskar din vikt lite grann i taget. Om du väljer att ta en drastiskt metod och gå ner 20-40 kg på ett år, ja då blir det också svårare att hålla den nya vikten. Lite och på långdrag är det bästa.

Så hitta dig en erfaren coach som kan hjälpa dig. Kolla upp vilka resultat denne har fått andra klienter att uppnå, och att de är variga dvs efter tre år så håller resultaten i sig. Få dig ett personligt träningsprogram. Om du bara tränar i grupp så är det omöjligt i längden att du ska förbättra just Dina resultat. Tro mig. Jag har sett resultaten ett tremånaders program ger jämfört med planlös gruppträning som i och för sig är kul, men sällan ger några ytterligare resultat av nämnvärd art efter en tid.

Skaffa dig några principer. Följ dem. Hela tiden. Det är nämligen svårare att gå emot din egna övertygelse än det är att bestämma sig för att sluta äta godis. Om du däremot inte vill ha hål i tänderna, aldrig någonsin, och därmed bestämmer dig för att spara dina tänder är det en princip du kan hålla. Eller att aldrig dricka dina kalorier. Du äter dem. Bägge dessa principer borde på lång sikt få dig att tappa några kg eftersom socker egentligen är det du undviker.

Vegetarianer är oftast inte det för att de vill gå ner i vikt. De är många gånger det av den övertygelsen att de vill inte vara med på den djurhållning som vi har inom uppfödningen eller för miljöns skull. Att de får en sundare kosthållning på köpet och kanske går ner i vikt är ju en bonus… Så hitta dina principer som du inte kan gå emot. Kanske det är det bästa valet du gjort.

Om du vill ha hjälp av mig och bor i närheten av Torsby så bara ta kontakt, vi finner snabbt ut om jag kan hjälpa dig. Jag har jobbat med coachning av viktreducering och styrkeprogram sedan 2004 och hört och sett det mesta så du behöver inte känna dig dum om du tror att ditt sätt att äta är knasigt. Och känns det inte rätt så kan jag rekommendera någon annan. Jag ser fram emot att hjälpa dig när du är redo att bli coachad. Och du måste ha bestämt dig innan du kommer, annars så slösar vi bägge med vår tid.

Vi ses! /Maria PULS Torsby

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng