Kort i Kubik

”vill ha en riktig människa på andra sidan bordet som man kan samtala och interagera med. Det finns få aktiviteter som knyter ihop de sociala aspekterna tillsammans med själva spelupplevelsen bättre än ett parti brädspel gör.”

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Dan Olsson är mannen som anser att brädspel kan få oss människor att bli mer sociala och öppna mot varandra. Amuse träffade honom i hans spelbutik för att prata om det och mycket annat.

 

Kort_i_Kubik_2

 

Hur kom det sig att du öppnade butiken och när gjorde du det?

– Jag startade butiken för nästan exakt två år sedan. Det var lite av en dröm jag hade att starta och driva en spelbutik.

 

Anordnar ni spelkvällar?

– Absolut! Varje fredag samlas alla våra Magic-spelare i butiken för att spela. Information om alla våra turneringar och events finns i vår facebookgrupp, Magic i Arvika.

 

Vem är det som handlar hos er?

– Huvudsakligen unga vuxna med spridda skurar av både äldre samt yngre spelentusiaster i alla åldrar.

 

Har du märkt ett ökat intresse brädspel?

– Ja! Folk börjar väl bli trötta på att stirra blint in i sina dator- och tv-skärmar och vill ha en riktig människa på andra sidan bordet som man kan samtala och interagera med. Det finns få aktiviteter som knyter ihop de sociala aspekterna tillsammans med själva spelupplevelsen bättre än ett parti brädspel gör.

 

Ni byter lokal nu, vad är anledningen till det?

– Så kul att ni frågade. Vi har alltså flyttat till Kyrkogatan 42B, bredvid Kolonin. Det är faktiskt av den enkla anledningen att vi behöver mer plats, både för vårt sortiment (som ständigt utökas med det bästa inom roliga spel) och för våra spelare som bara blir fler och fler. Det är verkligen skoj.

 

Kort_i_Kubik_3

 

Ni har en webbshop också. Skiljer det ni säljer där från vad ni säljer i butiken? Vad säljer ni mest av?

– Ja! I vår webbshop kortikubik.se säljer vi mest Pokémon och speltillbehör. I butiken säljer vi mest Magic, världens bästa och mest populära samlarkortspel.

 

Har ni några spännande nyheter på ingång som ni ska börja sälja?

– Javisst! Den nyaste expansionen av Magic: The Gathering som heter ”Shadows over Innistrad” har precis kommit in i lager och säljer ruskigt bra. Temat för denna expansion är Lovecraftion horror.

 

Hur ser du på framtiden?

– Mycket ljust. Fler och fler hittar till vår butik och tar sig nästan inte härifrån. Vi får väldigt mycket positiv respons från våra besökare och kunder som är glada över att det faktiskt finns en riktig spelbutik i Arvika. Detta är vi såklart väldigt glada för.

 

Vad skulle du göra om du fick 100 miljoner kronor av oss?

– Starta en kedja med flera butiker i hela landet, med ambitionen att erbjuda de bästa spelen till de bästa priserna med den bästa servicen.

 

SNABBA FRÅGOR
Favoritmat?Potatisgratäng
FavoritdryckTe
Senaste film?Tomorrowland med George Clooney
Bästa resa?Malaysia med min yngre bror

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng