Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen

AMUSE fick en pratstund med Kristin om hennes karriär och framtidsplaner.

När Kristin var elva år gjorde hon debut på teaterscenen, hon spelade då skolbarn och sjömatros i musikalen ”Pippi Långstrump” på teatern Folkan i Stockholm. Därefter medverkade hon i musikalerna ”Mio min Mio” även den på Folkan, ”Emil i Lönneberga” på Göta Lejon och ”Pinocchio” på China Teatern. Idag är Kristin en av Svergies mest älskade programledare och har haft program som ”Fångarna på fortet”, ”Melodifestivalen” och som nu senast ”Idrottsgalan” och mycket mer.

 

TEXT: Redaktionen FOTO: Pressbild/Cecilia Gustavsson

 

Kristin Kaspersen
Foto: Pressbild/Cecilia Gustavsson

Hej Kristin! Berätta lite om vad du håller på med just nu!

– Just nu håller jag på väldigt mycket med egna projekt! Jag håller på med ett stort projekt som har med en app att göra. Som vi håller på att tar fram sista betaversionen på. Jag samarbetar med Paradisverkstaden om en keramikserie, jag håller även på och avslutar min bok som kommer ut i höst som heter ”Good morning”. Utöver det ska jag ut och föreläsa en hel del nu i februari och mars.

 

Vad brukar du föreläsa om?

– Jag föreläser om konsten att organisera vardagen i livet, träning, kost, hälsa, utifrån mitt perspektiv, vad jag tycker är viktigt och som fungerat för mig! Sen är vi alla olika, det är mer en inspirationsföreläsning. Jag har läst kostutbildning och gått extremt många olika kurser inom träning, hälsa och liknande men jag är inte expert på det utan gör det mest för att det är kul och vill dela med mig.

 

Har du några tips till våra läsare?

– Man ska utgå ifrån sig själv! Vara ärlig och försöka lyssna på kroppen men ibland är det svårt att göra det för man tycker saker är så roliga. Framförallt rörelse och en sund inställning till kost för att man ska hitta ett långsiktigt sätt att leva på. I vissa perioder kanske man stressar mycket, går på dieter och tränar hysteriskt, istället för att hitta en bra och jämn nivå under en längre tid. Återhämtning är viktigt men även att vara effektiv, man måste utgå från sitt eget liv och var man befinner sig!

 

Håller du även på med musik och sång eller var TV ett givet val från början?

– Jag höll på med teater när jag var yngre men det var mer för jag tyckte det var kul sen hittade jag mitt forum inom TV där jag fann mitt sätt! Så nej, när jag var liten så ville jag dansa eller vara sjukgymnast som min far. Det var lite det där typiska att man ville bli som sina föräldrar. Sedan valde jag en mittenväg istället där jag håller på med hälsa men jobbar med TV.

 

Kristin Kaspersen
Foto: Pressbild/Cecilia Gustavsson

Om du inte arbetade inom den bransch du gör idag vilken annan bransch skulle du då jobba inom?

– Jag tror att jag hade jobbat antingen med resor eller inredning! Någonting som är kreativt, jag tycker om miljöer och jag tycker om resandet.

 

Har du något roligt som har med Värmland att göra som du vill dela med dig av till våra läsare?

– Nej alltså, konstigt nog är Värmland ett av de ställen jag varit minst på, jag vet faktiskt inte varför! Däremot jobbade jag i min ungdom tillsammans med en fantastisk tjej från Värmland. Molkom kan det stämma? För mig är hon den bästa ambassadören för Värmland, man blir bara glad av Anki från Molkom och alla hennes roliga kompisar från Karlstad som kom till Oslo när vi jobbade i bar. Anki Sundström från Molkom, hon är en enormt sprudlande människa. Det är min erfarenhet av Värmland och då tänker jag såhär, att om alla människor i Värmland är likadana, vad roligt det då vore att bo i Värmland!

 

Vilket är det roligaste arbetsuppdraget som du haft?

– Det går inte att säga, jag har haft så otroligt många roliga saker att göra, de är så olika och jag vill inte ställa dem mot varandra, vissa har varit roliga på ett sätt och andra på ett annat sätt. Nu när jag börjat ta steget och göra mina helt egna projekt, att göra ett bokprojekt som är helt eget eller den där appen som håller på och utvecklas nu. Då tänker man såhär, ”shit vad jag har varit med om i så många år och nu börjar det synas och ta form”! Det sliter mer men det är något som blir extra rolig då jag har varit med och startat upp det. Samtidigt som jag såklart älskar att jobba med ”Idrottsgalan” och ”Nyhetsmorgon”. Jag har gjort så himla många roliga saker så det är verkligen inte lätt att säga, jag är bara så sjukt tacksam över att jag fått vara med i en väldigt rolig arbetsvärld.

 

Vilket är det mest utmanande arbetsuppdraget du har fått?

– Det är att vara egen företagare och entreprenör!

 

Om du fick välja vad som helst, har du då något stort drömuppdrag som du inte gjort än idag?

– Förut tycker jag att jag alltid haft det! Men just nu känner jag inte så. Inte inom TV i alla fall för där har jag gjort det mesta. Jag försöker leva mer nu än att hela tiden se framåt.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng