Kvarnbacka XO

”Jag tycker att det är nya utmaningar varje vecka med till exempel grillning av kalkonburgare från Adelsnäs, pubplankor till företag och diverse aktiviteter så det aldrig blir tråkigt på jobbet.”

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Amuse träffade Marie Sundelin som driver delikatssbutiken Kvarnbacka XO. En butik fylld med godsajer, så som godis, kött och ostar.

 

Kvarnback_XO_2

Hej Marie! Hur kom det sig att du öppnade butiken och när gjorde du det?

– Jag var nyfiken på hur det skulle vara och ville prova något nytt. I maj 2012 öppnade jag Kvarnbacka XO.

 

Var jobbade du innan du startade upp din butik?

– Jag är utbildad förskolelärare och jobbade på olika förskolor i Säffle kommun.

 

Vad är det mest populära som du säljer i butiken?

– Det är just nu strutskött från Dalslands Struts i Rudsbyn i Långserud.

 

Märker du någon skillnad på årstid när det handlas som mest i butiken?

– Det handlas väldigt mycket delikatesser i december men även vid andra högtider som påsk, studenter med mera. Och så klart grillkvällarna på sommaren. Egentligen vid alla tillfällen som är lite utöver det vanliga eller när någon ska firas lite extra.

 

Har du märkt något ökat intresse för delikatesser?

– Det finns ett stort intresse inte bara för delikatesser utan för närproducerat och Fairtrade. Det finns väldigt bra produkter idag och de smakar fantastiskt.

 

Kvarnback_XO_3

 

Hur många anställda är det i butiken?

– Idag jobbar jag ensam i företaget men har god hjälp av familj och vänner.

 

Hur ser du på framtiden?

– Jag hoppas att Säffle blommar upp, att skyltfönster fylls och att vi alla i kommunen kan hjälpas åt att få Säffle att bli en levande stad att bo, handla och leva i.

 

Kvarnback_XO_4

Hur ser era öppettider ut?

– Måndag-tisdag: 10-14, onsdag-fredag: 10-18, lördag: 10-14.

 

Har du någon produkt som du vill rekommendera?

– Hm, det finns så mycket gott så jag rekommenderar allt i butiken.

 

Har du något nytt och spännande på ingång?

– Jag tycker att det är nya utmaningar varje vecka med till exempel grillning av kalkonburgare från Adelsnäs, pubplankor till företag och diverse aktiviteter så det aldrig blir tråkigt på jobbet.

 

Vad skulle du göra om du fick 100 miljoner kronor av oss?

– Svår fråga. Allt möjligt och omöjligt, skänka bort en del.

 

Marie tipsar!

– Jag fixar presentförpackningar med lite gott och blandat. En perfekt present till fröknarna på skolavslutningen, idrottsledarna eller bara som en ”gå bort present”.

 

SNABBA FRÅGOR
Favoritmat?"Plockmat" med ost, chark och god choklad som avslutning
Favoritdryck?Rött vin
Senaste film?Fifty Shades of Grey
Nattuggla eller morgonpigg?Morgonpigg

 

Liknande artiklar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng