Ljummen augustinatt – finns det något bättre!?

Hej i sommaren! I min värld pågår sommaren längre än man kan tro – ibland till september och vet du vad: Jag kan uppväcka sommaren mitt i vintern!

 

Vänta nu… vad snackar Carin Coach om här? Jo, det finns verkligen mental träning som gör att du kan bevara och lagra dina bästa minnen och packa upp dem när de hjälper dig som allra bäst. Vissa idrottsmän och idrottskvinnor använder tekniken. Jag gör det också. Under hösten 2017 kan du här i AMUSE få smakprov på hur du kan ställa in skärpan i ditt mindset, som det så vackert heter.

 

För några år sedan tog jag fram en app – Fokus Fem, den handlade om det här. Det visade sig vara krångligt med appen så jag har plockat ner den från Appstore. Syftet med appen var att ge människor tillgång till sin egen kraft på en nanosekund.

Vill du komma åt den där tekniken så behöver du boka tid med mig, så vi kan träffas IRL (in real life). Vill du börja testa att coacha dig själv så kan du börja redan nu med att värma upp lite lätt med en övning. Jag utgår från att du vill ha något positivt, för det vill de allra flesta av oss. OBS! Hämta papper och penna, eller använd röstmemo och spela in dig själv, och följ sedan stegen.

 

Hur har din sommar varit hittills?

1. Vad har varit bra?

2. Vad har varit allra bäst?

Bra, häng i nu och skriv ner svaren på nr 1 & 2.

 

Vi pausar lite – Lägg märke till vad som hände i dig. Vad ville minnet hos dig spontant plocka fram först? Positiva eller negativa minnen? Det här är en öppen fråga som syftar till att göra dig medveten om vilket mönster du har just här och nu. Väljer du spontant det positiva eller negativa först? Det är inte någon värdering, bättre eller sämre, bara ett exempel. Det här är information till dig själv var du spontant idag lägger ditt fokus? Letar du plus? Letar du minus? Både och?

 

I förra AMUSE beskrev jag hjärnans sätt att spara energi – hur den går på ”lägsta växeln” – helst automatväxel, som en slags skyddsmekanism (för vår överlevnad) och för att spara energi. Det är bara det att världen utanför hjärnan har ändrat sig sedan vi sprang omkring på savannen och skulle akta oss för lejon och björnar. Våra ”rovdjur” ser annorlunda ut idag. Vilka tror du det är? ”Rovdjuren” har bytt skepnad och du skulle kanske få hicka om du fick veta vad jag tänker på om vad som motsvarar dagens lejon, dagens björn.

 

Vårt sätt att många gånger söka efter det negativa först – leta fel – har alltså delvis med skydd att göra. Så om du automatiskt började tänka på tråkiga sommarminnen, besvikelser, på dåligt väder mm så är det en gammal ”rest” i hur vi sorterar in information och bearbetar den. Vi sorterar omedvetet mängder med information varje minut. När vi blir mer och mer medvetna om hur våra minnen i närtid, dåtid och framtid (förväntningar) påverkar oss, kan vi göra mer aktiva och medvetna val. Vi kan sortera i vad vi kan påverka och vad som inte går att göra något åt, och släppa taget om det som påverkar oss negativt och samtidigt ligger bortom vår räckvidd. Är du nyfiken av dig …

 

Då kan du gå vidare och börja söka i det negativa och se vad som är positivt med det. Jag vet att det låter knäppt, när man första gången hör det, men om jag säger ”lära sig av misstag” så låter det mer bekant, eller hur! När du börjar betrakta världen, och det som händer, med ett allt öppnare sinne så kan du på riktigt våga möta dina egna hinder och på sikt din rädsla – Ditt lejon – Din björn…

 

Har du något hinder? Tänk efter lite innan du återvänder till sensommarens fortsatta njutning. Från och med septembernumret av AMUSE 2017 får du alltså chansen att sätta mål och börja coacha dig själv. Det blir små smakprov på professionell coaching. Du äger själv tiden från september fram till jul och kan se vilket resultat du kan nå. Jag har ingen aning om hur du ser ut, vem du är, vad du heter eller vad du vill. Ändå känns det som om du är här, närvarande – det är en häftig känsla! Det känns både trevligt och tryggt!

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng