Ljuvliga Juli – Sammetslena sommartid

Sommaren är här och jag älskar det! Oavsett väder och vind, varmt eller kallt så älskar jag sommartiden med allt ljus, alla blommor – alla människor som slår ut i blom! Det känns lättare och varmare på alla plan den här årstiden – eller vad tycker du?

 

Carin Coach
Carin Coach

Du ska veta att alltid, när jag skriver, alltid har jag som minst en parallell tanke inne i skallen. Till exempel kan jag tänka: Hur är det för de som inte gillar sommaren, som hatar värme, insekter, vatten, är allergiska, är sjuka, ledsna, i djup sorg mm. Håll i dig nu för här kommer ett krångligt citat, men häng i och läs vidare: ”Detta återföringsproblem är centralt i atomfysikens filosofi: vi är upphängda i språket, men det kan inte säga det vi vill. /…/ Det mesta av det vi vet om världen kan vi aldrig berätta för varandra.” Citatet beskriver egentligen, känslan när man varit på en lång resa, en rolig fest och ska berätta för någon som inte har varit med…

Nä-e, det går inte! Det blir – ja hur brukar det bli?

 

Den här kommunikativa begränsningen vi människobarn har, med att kunna uttrycka våra parallella perspektiv och tankar – det skriver jag om i min tredje bok i coachtrilogin. Där blir jag allt mer filosofisk, tänker på vilken framtid du och jag skapar idag för de som växer upp och kommer efter oss. Hur vill vi att de ska minnas oss? Hur vill vi minnas oss själva? Professionell coaching, det som jag arbetar med, handlar mycket om kopplingen mellan tankar, känslor och handling. Citaten här ovanför är hämtade ur en bok som jag läste som ung mamma på 1990-talet. Den heter Märk världen, En bok om vetenskap och intuition, av Tor Nörretranders. Jag fattade kanske hälften? Det jag ser är spåren av min gula märkpenna, anteckningarna och tankar som födde tankar. Du kan vara lugn, det här ska inte bli tungt och trist – tvärtom: Hopp och lek!

Vi kan göra så mycket mer – med medvetet mindset.

 

Sommaren är för mig en tid för njutning, vila och läkning. Chans att hämta nya krafter, hinna tänka och kanske hitta något nytt att sikta på och upptäcka: SMILE! Vad händer om vi alla ler mot varandra lite oftare? Om vi är lite snällare mot varandra och säger: Hej! Vad roligt att se dig! Vad fin du är idag? Positiv energi smittar av sig och det är vetenskapligt bevisat att den spegelneuron som vi alla bär på har effekt. Alltså vi kan påverka varandra positivt och även negativt. I vardagslag brukar vi kalla det för stämning. Hur vill du vara med dina nära och kära i sommar – vilket läge ger dig mest? Plus eller minus? Positiv eller negativ? Nu är det inte så enkelt, det vet jag. Jag vet också att vi kan påverka oss själva med medvetna tekniker, som till exempel mental träning, mindfulness, yoga och med övning styra våra känslor och tankar så att de hjälper oss bäst mot det vi vill ha.

 

Om du är nyfiken på hur professionell coaching funkar, så har du chans att testa och börja coacha dig själv, sept. okt, nov med målgång i december 2017. Börja redan nu och fundera på: Har jag något som jag vill utveckla? Har jag ett mål att sikta mot? Leta upp det! Den coaching jag sysslar med bygger på egen vilja, eget ansvar och utvecklingen sker i dig själv. Du kommer att få små, nästan osynliga, verktyg förpackade som ord. Ord som ska hjälpa dig att låsa upp det som du tidigare inte har tänkt på eller sett. För att det ska bli resultat så behöver du alltså bestämma dig för att följa spalten hela hösten, läsa och göra det som kommer att stå. Det här är grundförutsättningarna och det här är uppvärmning inför vad som komma skall. Starten går alltså i september – målgång december 2017.

 

Coaching handlar mycket om action. Så länge vi bara tänker eller pratar – så händer det inte så mycket – vi behöver upp och hoppa och göra något aktivt. Action är för att hjälpa hjärnan på traven att hitta ett nytt ”spår”, lossna från gamla hjulspår. Hjärnan är nämligen designad för att spara energi och därför bjuder den automatiskt motstånd för saker som är nya. Nya grejer kräver lite extra energi – eller hur. Alltså, om du bestämmer dig för att överlista den där impulsen att ”– Ah, jag skiter i det – jag gör som jag alltid har gjort!” – Då kommer du att få samma resultat som du brukar få – helt logiskt. På en nivå kommer hjärnan att bli nöjd, men en annan del av dig kan känna hur det skaver för du vet att det finns något annat – som skulle vara bättre för dig, ge dig mer av livet, göra det roligare, softare… Augustinumret av AMUSE kommer med mer info. Spara gärna den här texten och börja klura på vad du skulle vilja ha uppnått i december 2017.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng