Magnolia

”Vi är ju ett litet mindre underground band men skivorna säljer och det rullar på hela tiden.”

TEXT: Redaktionen, FOTO: Roine Lundström

 

[aas_zone zone_id=”1439″]

 

Hej Ronny! Kan du berätta lite om ert band?

– Magnolia är egentligen mitt soloprojekt. Det började med att jag spelade in en kassetdemo 1994 som hette ”Levitation” i en studio hemma. Då var alla texter på engelska. Vid den här tiden bestod bandet av mig, Anders Hedström på trummor. Mark Tholin medverkade på skiva 2, 3 och 4 och spelade gitarr. Nu spelar Magnolia endast svenska låter. Jag skriver alla texter, ett undantag var att Jonas skrev ett par låtar på den förra skivan.

 

Hur många skivor har ni släppt?

– Fem skivor, sista skivan kom ifjol. I april släpper vi ytterligare en skiva som blir vår sjätte.

 

FOTO: Roine Lundström

 

Vad har ni för musikstil?

– Vi spelar en slags hårdrock. Vi blev inspirerade att sjunga på svenska av två band vid namn November och Pugh. Publiken som finns utomlands tycker att det är exotiskt när vi sjunger på svenska. Skivbolaget har ett stort kontaktnät så vi säljer mycket musik i Europa och USA men vi har endast haft spelningar i Sverige.

 

När hade ni er senaste spelning?

– Förra helgen spelade vi på Barncancergalan i Säffle. Vår releasespelning kommer förmodligen gå av stapeln i Karlstad. Datumen för spelningarna är dock inte bestämt i denna stund.

 

FOTO: Roine Lundström

 

Vart man man hitta er skivor?

– Skivorna finns att köpa genom skivbolaget, via mig, Ginza.se, cdon.com, Spotify eller på vår hemsida.

 

Har ni många fans?

– Vi är ju ett litet mindre underground band men skivorna säljer och det rullar på hela tiden. Spelningarna brukar vara väldigt uppskattade. Vi har även spelat ihop med andra band som Abramis Brama och Sienna Root. De är stora Stockholmsband i den här genren. De har samma publik som oss och det har varit bra för oss att få spela tillsammans med dem.

 

Vart spelar ni in era låtar?

– Vi spelar in i en studio i Åmål som ägs av Love Tholin. Det är en fantastisk studio som har ett sound från 60- och 70-talet som vi eftersträvar. Love är duktig när det gäller sådant. Han vet precis hur vi vill ha det så det är aldrig några problem.

 

FAKTA
Ronny ErikssonSång, bas, gitarr & keyboard
Niklas BergslandTrummor
Jonas AnderssonGitarr

Hemsida: magnoliarock.se
Facebook: facebook.com/magnoliaronny

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng