Smarriga recept som passar dig utmärkt under sommaren!

Marinerad fläskkaré
Det insprängda fettet i fläskkarré gör köttet saftigt – det
behövs ingen fet sås. Om du inte vill göra spett kan du
grilla skivor istället.

 

Ingredienser:
● 600 g fläskkarré
● 1/2 dl kinesisk soja
● 2 vitlöksklyftor
● 1 msk riven färsk ingefära
● 1 msk sesamolja
● 1 tsk sambal oelek
● 1 msk rödvinsvinäger

 

Gör så här:
1 Ansa köttet och skär det i kuber. Blanda soja med pressad vitlök, ingefära, sesamolja, sambal och rödvinsvinäger.

2 Lägg köttet i marinaden ett par timmar. Lägg träspett i blöt.

3 Trä upp köttet på spetten och grilla dem.

 

Läskande melondryck
Härlig törstsläckare en varm sommardag. Servera gärna iskall.

Ingredienser:
● 600 – 650 g vattenmelon (eller hälften jordgubbar)
● 3 msk pressad lime- eller citronsaft
● 33 cl bubbelvatten (eller sockerdricka)
● 8 isbitar
● Garnera med färsk mynta

Gör så här:
1 Skär melonköttet i stora kuber.

2 Mixa med vatten och pressad lime eller citron. Lägg i isbitar.

Tips! Stoppa in skivor av vattenmelon i frysen så får du isglass. Toppen
att äta en varm dag istället för vanlig glass. Melon tillhör gurkfamiljen
och innehåller väldigt lite energi!

 

Zucchini- & champinjonspett
Tjusiga grillspett med zucchini och champinjoner

Ingredienser:
● 8 stora champinjoner
● 1 liten zucchini
● 1 rödlök
● olja
● flingsalt och peppar

Gör så här:
1 Lägg träspetten i blöt.

2 Skär champinjonerna i klyftor. Skär zucchinin i bitar. Skala och
klyfta rödlöken.
3 Trä upp champinjoner, zucchini och rödlök på spetten. Pensla lite
med olja. Strö på lite flingsalt och peppar. Grilla. 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng