Kanarieöarna

Sju olika öar som erbjuder något för alla. Soldyrkare och badälskare som vill njuta av gyllengula sandstränder och kristallklart vatten.

Många kanske bara tänker på Gran Canaria och möjligen Teneriffa när de funderar på en resa till Kanarieöarna, möjligen också Fuerteventura och Lanzarote men alla de stora öarna – Gran Canaria, Teneriffa,
Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, La palma och El Hierro har sin egen karaktär och lockar besökare! Kanarieöarna är ett av de populäraste resemålet bland oss svenskar, hit har vi rest ända sedan 1950-talet för att sola och bada, vi listar några av de härliga öarna!

Gran Canaria
Välj bland mode- och design­butiker på gågatan Calle Mayor de Triana och ­kvarteren i närheten i Las Palmas. Du som föredrar större varuhus rekommenderas Avenida Mesa y Lopez med El Corte Inglés. Vilket du än föredrar så hittar du oftast lägre priser på saker och ting än här hemma i Sverige. Med stora klubbar i både Las Palmas och Playa del Inglés så kan man säga att Gran Canaria är ohotad som Kanarieöarnas partyö nummer ett.

Fuerteventura
Med 15 mil långa sandstränder, så kan man säga att Fuerteventura är svårslaget för den som älskar att bada och sola. I norr sträcker sig Las Dunas nästan lika långt. Strandområdet är naturreservat så man bor norr om, i Corralejo, om man inte väljer något av de två enorma hotellen som ligger ensamma mitt på stranden. Dessutom finns en mängd mindre stränder runt hela den ökenlika ön.

Teneriffa
En hel del av barnvänliga familjehotell med stora poolområden gör det lätt att hitta boende. Äventyrsbadet Siam Park med thailändskt tema är kanske det största på Kanarie­öarna. På djurparken Loro Parque i Puerto de la Cruz kan man se späckhuggare, papegojor och mycket mer. Kanske tycker de också att det är kul att komma upp på en riktig vulkan (Teide) eller att se delfiner i havet mellan Teneriffa och La Gomera. Den spanske arkitekten Calatrava (som i Sverige är mest känd för Turning Torso) har även ritat operahuset Auditorio de Tenerife i Santa Cruz

La Palma
Stället man åker till för att vandra! Ön som bara är drygt hälften så stor som Öland har cirka hundra mil av vandringsleder. Leden GR130 går på kraterranden Caldera de Taburiente och vidare längs Ruta de los Volcanes (Vulkanleden) genom vulkanlandskap och lagerskogar till öns södra spets. GR131 går runt hela ön. Bara dessa två kan hålla en vandrare på fötter i två veckor, men dessutom finns ett otal mindre leder.

Lanzarote
För den som gillar att cykla eller träna så är Lanzarote en perfekt plats då det finns cykelleder runt hela ön, tre golfbanor, vind- och vågsurfing, och här går även den galet tuffa triathlontävlingen ”Ironman” varje år. César Manrique är mannen som har satt sin prägel på denna ö. Inte bara genom sina skapelser ”Jameos Del Agua”, ”Jardín de Cactus” och hemmet utanför byn Tahiche där ”Fundación César Manrique nu håller till med ett stort galleri, utan också för att hans idéer har format nästan all arkitektur på denna ön, det var bland annat han som drev igenom ett förbud mot högbus på ön för att slippa se ”stora
hotellkomplex”. 

Visste du att?
På ön La Gomera talar de visselspråket. Visslingar hörs över berg och dalgångar och gjorde att invånarna kunde föra samtal på långa avstånd
redan innan mobiltelefonerna kom.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng