Månadens resa till Miami

En resa till Miami erbjuder allt du behöver för en lyckad semester.

 

En storstad med palmkantade gator, pudervita stränder, shopping,  restauranger och nöjen i överflöd. Pensionärer, barnfamiljer, par – alla lockas hit av olika skäl. Klimatet är härligt då det är varmt i både luft och vatten året om.

 

Shopping i Miami

Ingen behöver bli besviken på shoppingen i Miami – här finns allt mellan himmel och jord. Stora kedjor, små designbutiker och märkliga specialbutiker. På Lincoln Road hittar du det mesta, men här finns även Floridas största shoppinggalleria Sawgrass Mills, som rymmer över 370 butiker.

 

Sevärdheter i Miami

I Miami är stranden välbesökt och längs strandpromenaden joggas, cyklas och tränas det som aldrig förr. Här är det viktigt att visa upp sig och synas. Sport är stort här, precis som i resten av USA, och det är verkligen en speciell upplevelse att gå och titta på en stor match. I Miami är det självklara valet det amerikanska fotbollslaget ”Miami Dolphins”, eller en basketmatch med ”Miami Heat”.

 

Restauranger och nöjesliv i Miami

Du behöver sällan gå hungrig från ett restaurangbesök i Miami. Som i de flesta städerna i USA finns här restauranger med smaker från hela världen. Det är mycket italienska influenser och självklart många steakhouse med bra kötträtter. Närheten till havet gör att det också finns gott om fisk- och skaldjursrestauranger. På Lincoln Road och Ocean Drive hittar du ett stort utbud av restauranger. Det är trendigt och limousinerna avlöser varandra, men stämningen är ändå välkomnande. Kändisar, modeller och turister trängs på de hetaste nattklubbarna. Kommer du tidigt har du stor chans att komma in.

 

Visste du detta?

Namnet ”Miami” härstammar från en av de inhemska stammarna, ”Mayaimi”, som levde i regionen på 1600- och 1700-talet. Miami har över 800 parker, och är den enda stad som delar gränsen till två nationalparker, Biscayne National Park och Everglades National Park.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng