Melodifestivalen 2019

>> I Melodifestivalen har Sveriges låtskrivare och artister gjort upp i populärmusik sedan 50-talet. Festivalen består i dag av fyra deltävlingar, ett uppsamlingskval som går under namnet “
Andra chansen” och en final.
Den låt som vinner finalen av Melodifestivalen representerar Sverige i Eurovision Song Contest, den internationella finalen där ett stort antal länder tävlar med vinnarlåtar från egna melodifestivaler.

I Melodifestivalen är det kombinationen av låten och framförandet som tävlar. Låtarna som är med och tävlar ska vara nya musikaliska verk och får inte framföras offentligt innan tävlingen. Huvudartistens sånginsats ska framföras live, men sedan 2009 är det tillåtet med förinspelad körsång. Musiken är sedan 2001 förinspelad, men sedan 2011 är ett liveinstrument tillåtet.

Fyra senaste vinnarna av Melodifestivalen

 

Melodifestivalen 2018

Benjamin Ingrosso – Dance you off

 

Melodifestivalen 2017

Robin Bengtsson – I cant go on

 

Melodifestivalen 2016

Frans – If I were Sorry

 

Melodifestivalen 2015

Måns Zelmerlöw – Heroes

Melodifestivalen är det genom tiderna mest sedda underhållningsprogram-met i Sveriges Television. Under 2011 intog de sex avsnitten samt finalen av Eurovi-sion Song Contest sju av de åtta topplatserna bland de mest sedda tv-programmen i Sverige.

 

Sändningstider

Lördagar klockan 20.00 i SVT1 och SVT Play.

• Deltävling 1: 2/2, Göteborg, Scandinavium

• Deltävling 2: 9/2, Malmö, Malmö Arena

• Deltävling 3: 16/3, Leksand, Tegera Arena

• Deltävling 4: 23/2: Lidköping, Sparbanken Arena

• Andra chansen: 2/3, Nyköping, Nyköpings Arena Rosvalla

• Final: 9/3, Stockholm, Friends Arena

 

Programledare Melodifestivalen 2019

 

Marika Carlsson är ny i Melodifestivalen, men en rutinerad talkshow-värd i radio. Två gånger har hon utsetts till ”Årets kvinnliga komiker” och hon är även en riktig turnéräv. Med egna föreställningar samt sommarens stora Diggi-looturné, så har hon fått Sverige att skratta. Vi såg nyligen även Marika i underhållningspro-grammet ”Bäst i test” i SVT.

 

Kodjo Akolor är även han ny i Melodifestival-sammanhang. Han är komiker och en rutine-rad och prisbelönad radioprogramledare. I TV har han bland annat medverkat i under-hållningsprogrammet ”Bäst i test” samt nu senast i ”Det stora racet” på SVT. Han har även i många år varit programledare för Musikhjäl-pen. Om morgonen hörs han i Morgonpasset i P3.

 

Eric Saade slog igenom i Melodifestivalen 2010 med låten ”Manboy” då han tog sig hela vägen till final och slutade på en tredjeplats. Året därpå vann Eric Melodifestivalen med låten ”Popular” och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest där han slutligen pla-cerade sig på en hedervärd 3:e plats i finalen.

 

Sarah Dawn Finer har både tävlat i och varit programledare för Melodifestivalen flera gånger och 2012 axlade hon uppdraget som SVT:s julvärd. I början av året kunde man se Sarah leda SVT:s ”Så ska det låta” och nu i höst är hon aktuell i SVT-serien ”Sarah’s sound of musicals”. Sarah är även en omtyckt Eurovi-sionprofil som sjöng för omkring 200 miljoner tittare under finalerna i Malmö 2013 och i Stockholm 2016.

 

Deltagare 2019:
Anna Bergendal
Nano
Mohombi
Zeana feat. Anis Don Demina Arja Saijonmaa
High 15
Wiktoria
Andreas Johnson
Hanna Ferm och Liamoo Malou Prytz
Oscar Enestad
Jan Malmsjö
Vlad Reiser
Margaret
Dolly Style
Martin Stenmarck
Jon Henrik Fjällgren
Omar
Lovers of Valdaro
Lina Hedlund
Rebecka Karlsson Arvingarna
Anton Hagman
Ann-Louise Hansson Bishara
Pagan Fury
John Lundvik
Lisa Ajax

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng