Misconduct

Misconduct

”Några av våra drömmar var att en gång få spela tillsammans med våra gamla idoler i Bad Religion”

 

Text: Redaktionen,  Toppfoto: ADHD FOTO

 

Hej Fredrik! Hur startade ni bandet, berätta om er resa till dit där ni är idag?

– Jag startade punkrock-bandet MISCONDUCT hösten 1995 i den lilla värmländska staden Kristinehamn och vi har genom åren utvecklat vårt sound till en egen form av melodisk hardcore-punk. Genom flitigt turnerande har vi fått en trogen skara fans över hela världen. Vi har turnerat över hela Skandinavien, Europa och Nordamerika tillsammans med band som Rise Against, AFI, Dropkick Murphys, Bad Religion, Anti-Flag, Sick Of It All, Hatebreed med flera vilket gjort oss till ett mycket tight och rutinerat live-band. Sedan släppet av ”One Step Closer” 2010 har vi dessutom hunnit med att dela scen med stora namn som exempelvis Papa Roach, Bullet For My Valentine, Bring Me The Horizon, Turbo Negro, Korn, och Slipknot.

2014 med vårt senaste album ”Blood On Our Hands” gjorde vi spelningar på flera av Europas största rockfestivaler som HELLFEST i Frankrike tillsammans med band som Iron Maiden, Kvelertak, Black Sabbath, Against Me!, Aerosmith etc. Under våren 2014 hann vi även med en Europaturné tillsammans med band som Ignite, Alkaline Trio, Boysetsfire och Stick To Your Guns. Vår singel och video till låten ”We Are As One” rullade på stationer över hela Europa/Nordamerika och i Sverige plockades singeln upp på Bandit Most Wanted! 2015 firade vi i MISCONDUCT hela 20 år som band och vi teamade upp med New York legenden Roger Miret från Agnostic Front och släppte videon och singeln ”BLOOD ON MY HANDS”.

 

När upptäckte ni er intresse för musiken?

– Mitt intresse för musik började nog så fort jag kunde prata/sjunga/gå enligt vad jag fått höra och musik var en väldigt stor sak i min familj när jag växte upp. Jag har alltid lyssnat väldigt mycket på musik och när jag gick i högstadiet skrev jag väldigt mycket texter men jag började inte spela gitarr förrän jag var 16 år. När det gäller de andra i bandet så började de spela musik mycket tidigare än mig men vi har nog alla haft ett stort musikintresse sedan vi var väldigt små.

 

Misconduct
Foto: Max Ljungberg

 

Hur skulle ni beskriva er dröm spelning?

– Det finns ju många drömspelningar man skulle vilja göra. Både stora och små! Några av våra drömmar var att en gång få spela tillsammans med våra gamla idoler i Bad Religion samt att få spela HELLFEST, Europas största hårdrock/punk fest. 2010 blev vi inbjudna som ”Special Guests” av Bad Religions på deras 30 års jubileum och fick öppna upp åt dem och 2014 spelade vi på Hellfest vilket var grymt fett och vi nöp oss själva i armen vid båda tillfällena! Men klart det vore grymt coolt att få spela ett dröm-gig på hemmaplan inför ett fullsatt Ullevi haha.

 

Hur brukar ni bli tillfrågade om spelningar?

– Oftast kontaktar en agentur eller ett spelställe vårt bokningsbolag som i sin tur diskuterar upplägget med oss i bandet.

 

Vad driver er att spela inom musiken som ni gör?

– Framför allt glädjen och gemenskapen som musiken alltid har gett oss i bandet samt att få åka på turné och möta alla våra fantastiska fans och all den drivkraft och kärlek som det innebär!

 

Har ni något speciellt minne av någon spelning som i vill dela med er till oss?

– Alla turnéer är unika och roliga på sitt sätt men det var fantastiskt kul att vara på turné med Dropkick Murphys i Europa! Dels var alla i Dropkick och deras crew grymt schyssta och det var ett galet party varje kväll men det var också en upplevelse att vara del av en så stor och proffsig produktion. Vi lärde oss massor under turnén och varje dag blev man omhändertagen som en kung. Att spela inför ett fullsatt Zenith Halle i München är bland det fetaste jag gjort! Helt insane!

 

Vad får ni er inspiration från till era låtar?

– Jag inspireras i princip av all sorts musik och framförallt av saker i det vardagliga livet och samhället när jag skriver våra låtar men i början av vår karriär var det framförallt gamla punkrock band som Bad Religion, Gorilla Biscuits, 7Seconds, Ramones, Ebba Grön, etc som inspirerade oss att göra denna musik.

 

Vad gjordes det innan ni spelade ihop?

– Alla spelade i olika musikband och träffades genom musiken.

 

Misconduct
Foto: Smooth Sailor Productions

 

Hur många skivor har ni spelat in och vart kommer man åt dem?

– Vi har gjort åtta album, 2 split-album, 6 singlar, en mängd samlingar och EPs samt en Best Of-platta. Samtliga album kommer man åt på Spotify och iTunes!

 

Vad tror ni att man måste göra för att lyckas och bli riktigt bra inom musiken?

– För det första ska man ju alltid göra det man tycker om och brinner för annars blir det inte bra och äkta. Sen är det nog bra att hitta någonting eget och unikt inom den musik-stil man väljer som gör att man sticker ut från mängden samtidigt som det ska kännas igen och vara äkta! Sen spelar det ingen roll hur bra musik man gör om man inte marknadsför sig själv och har någon som backar upp en med promo, bokningar etc. Idag är det både lättare och svårare än någonsin att komma ut till sina potentiella fans. Framförallt är det svårt att synas i mängden av all bra musik som kommer ut.

 

Hur ser er drömframtid ut?

– MISCONDUCT säljer dubbel platina av kommande albumet och Swedish House Maffia och Avicii öppnar upp till MISONDUCT på ett slutsålt Wembley Arena som uppvärmning haha och sen sticker vi på slutsåld världsturné tillsammans med grymma band som Bad Religion, Rise Against, Blink182, Fall Out Boy och Green Day etc! 😉

 

Har ni några favoritlåtar som ni framträder med?

– Alla i bandet har ju flera favoriter som vi alltid försöker köra men min personliga favorit att köra Live just nu är nog låten ”NEVER GOING DOWN” från vår senaste platta ”BLOOD ON OUR HANDS”. Riktigt jävla ösig låt och alltid grymt bra sing-a-long från publiken. Kul låt att avsluta setet med!

 

Spelar ni bara egna låtar eller gör ni även covers?

– Vi brukar även kasta in lite goa covers I vårt live-set från band som vi gillar och som inspirerat oss. Vi har även spelat in ett antal covers som givits ut på olika samlingar eller som B-sidor till våra singlar etc.

 

Vad händer framöver, spelningar album, turnéer osv.?

– Nu under 2017 firar vi 20 år sedan vårt första album ”A CHANGE” släpptes 1997 och kommer åka ut på en turné i Europa och Nordamerika där vi kör hela ”A CHANGE” plattan rakt av plus ett gäng hits från alla plattor som fansen röstat fram. Kommer bli sjukt kul! Sen kommer vi gå in i studion i höst och spela in vår nästa skiva som beräknas släppas nästa år.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng