Motorcycle Inferno

MOTORCYCLE INFERNO

I SOM HÄREN INTRÄDEN, LÅT CHOPPERN FARA

Foto: Jan Haffling

 

Motorcycle Inferno är en utställning som samarrangeras av Järngrisen MC, Munkfors och Sundbäckens MC, Hagfors, och den har varit en publik succé från första start. Själva idén med evenemanget är att ge hojbyggare en chans att visa upp sina kreationer för likasinnade.  Samtidigt vill vi att en ny generation ska få chansen att uppleva samma tändande gnista som Hot Rod Show och liknande arrangemang gav oss när vi själva började våra hojåkarliv, liksom vi vill ge allmänheten i stort en chans att få komma nära och ges möjlighet att detaljstudera de fordon som vanligtvis bara sveper förbi på vägarna.

 

Vi försöker få till en generös blandning av stilar likväl som skick på motorcyklarna, allt från extrema och rena showbyggen får samsas i lokalerna tillsammans med väl använda och patinerade brukshojar. Långa gafflar eller korta gafflar spelar egentligen ingen roll, huvudsaken är att objektet, fordonet har präglats av sin ägare/byggare. Dessutom vill vi som arrangörer visa ett bredare spektra, ge besökarna en större upplevelse än ”bara motorcyklar” och har därför varje år bjudit in konstnärer vars kreationer rör sig inom själva hojkulturen eller dess periferi. I och med det fylls lokalerna inte bara av hojar utan också av hängande konst (målad eller fotograferad), 3-D skulpterad konst och vadhelst som kan passa in i formatet. Bland andra Bosse Jensen, Silvio Kunhast, Ola Thorslund och Annika ”DuckStripe” Ljungberg har varit medverkande i Motorcycle Inferno.

 

Erfarna profiler inom vårt gebit har också bidragit till utställningens framgång, detta genom att hålla mycket uppskattade föredrag om teknik (Jan Hellinge och Anders ”Flathead Power”) eller hojåkandets historia i när och fjärran (Hundringen och Jan Lindström). Vi har valt att låta utställningen vara non-profit, det vill säga all vinst går oavkortat till välgörande ändamål. Våra underbara och frikostiga sponsorer tillsammans med besökare och utställare har med sina bidrag sett till att vi kunnat samla in och delegera vidare drygt 140 000 SEK på två års utställningar, eller typ 70.000 i dagsinkomst eftersom det rör sig om ett endags evenemang. Årets Motorcycle Inferno, den tredje i ordningen, äger rum i september och som tidigare år sker det i Laxholmens Kulturhus lokaler som omgärdas av de fantastiska miljöerna kring Gamla Bruket. Järngrisen MC och Sundbäckens MC hälsar alla utställare, besökare, press och media välkomna till Laxholmens Kulturhus lördagen 15 september 2018 för Motorcycle Inferno #3

 

Konstnärer

Professor Urban Engström, Bosse Jensen och John Eyre

Föreläsare

Kl 12.30 SFRO (Svenska Fordonbyggares RiksOrganisation) berättar om ombyggda motorcyklars besiktningsregler och förordningar.

Kl 14.15 Jan Hellinge, Värmlands trimningsguru avslöjar hur man hämtar mer kraft ur motorn

Kl 15.30 Per-Olof ”Posa” Serenius berättar motorcykelminnen från sina resor i när och fjärran. ”Posa” är en legend inom isracingens värld med

32 (!) VM-finaler. Han vann 2 VM-guld själv och 3 i lagtävling. 22 SM-guld bidrar även de till hans höga ställning i mc-världen.

Motorcyklar:

Alla utställda motorcyklar är föranmälda, detta pga begränsade utrymmen, men besökare är naturligtvis mer än välkomna att anlända på sina egna motorcyklar för att på så vis bidra till Motorcycle Inferno’s atmosfär. Gamla patinerade samsas med nyare och blankare, liksom subtila byggen står sida vid sida med extrema konstruktioner.

De kommer rullande från alla väderstreck och alla är de lika välkomna, 15 september mellan klocka 12 och 17.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng