Nephila

”Vi har fått väldigt mycket spelningar tack vara Livekarusellen där vi kom tvåa i distriktsfinalen.”

 

TEXT: Redaktionen, FOTO: NEPHILA

 

Hej Nephila, kan ni berätta lite för oss om ert band? Hur startade det? Hur länge har ni spelat ihop?

– Nephila startade under hösten 2014 men då som ett cover-band med några andra medlemmar på Estetiska skolan Stage & Perform i Arvika. Ett år senare alltså under hösten 2015 skrevs det första egna materialet och vi bytte namn till Nephila och bestämde att vår genre skulle vara psykadelisk 70-tals rock.

 

Vad är det för musikstil ni har, för de som inte vet?

– Vi spelar psykadelisk 70-tals rock. Studiefrämjandet Värmland/Örebro har beskrivit vår musik som “Rymdfärjor krockar med ljudvågor från 1969”.

 

Hur många skivor har ni släppt?

– Vi är mitt i processen att spela in vår första Demo/EP. Eventuellt kan någon låt släppas digitalt i sommar.

 

Har ni haft mycket spelningar? Är det några inbokade framöver?

– Vi har fått väldigt mycket spelningar tack vara Livekarusellen där vi kom tvåa i distriktsfinalen. Framöver väntar bland annat Wilma’s i Arvika, Lot’s of Love i Karlstad och Putte i Parken, Karlstad.

 

Vilken är er roligaste spelning?

– Vi gick en kurs hos studiefrämjandet och blev sedan professionellt inspelade med både ljud och film på Uno. Direkt efter vi kom av scenen packade vi ihop alla våra grejer för att sedan sticka till Arvika och spela på Wilma’s. När vi var klara med Wilma’s spelningen så åkte vi tillbaka till Karlstad där vi hade våran tidigare spelning och sov på hotell som arrangören hade betalat. Filmerna från Uno finns att hitta på Studiefrämjandets youtubekanal.

 

 

Hur får man tag på era skivor?

– Som sagt så är vi mitt i processen att spela in och få ut vårt första material men vi siktar på att förutom att släppa det på digitala streamingsajter så som Spotify även att kunna sälja några CD-skivor hos lokala affärer runt om i Värmland. Men målet är att släppa vinyl.

 

FOTO: NEPHILA

 

Har ni många fans?

– Många av våra vänner tycker att vi gör bra musik och att vi är riktigt coola att se live. Men vi har även mött folk på stan som kommer fram och säger att de sett oss och tyckt att det varit riktigt grymt. Men inga riktiga “woodstock groopies” har vi inte träffat på än.

 

FAKTA
Eline GustafssonSång
Josephine AskerSång
Jacob HellenrudGitarr
Johan TinforsGitarr
Linus ElvinBas
Johan LarssonKlaviatur
Erik NilssonSlagverk
Christoffer ErikssonTrummor

Facebook: facebook.com/swenephila

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng