Northlight

Hej Northlight! Vad spännande med er nya EP, Berätta för oss  om den!

– Vi har haft inställningen redan från början att skriva EP:n som om det vore ett album. Den består av fem låtar, var och en av dem berättar en unik historia som på ett eller annat sätt sammanflätas i titeln ”Finding a Sun Among a Billion Stars”. Kort sagt handlar den om allting mellan det ögonblicket du inser att du saknar något/någon i livet, till det att du hittar det du letar efter. Den handlar om alla små och gigantiska misstag längs vägen, alla återvändsgränder vi oundvikligen måste ta oss igenom innan vi äntligen hamnar rätt. På många sätt handlar den om ensamhet på vägen mot gemenskap, om hur obeskrivligt underbart det känns att vara nykär och om hur skoningslöst ett hjärta på en sekund kan krossas. Den röda tråden genom hela låten dock är såklart sökandet efter solen, din sol, eller rättare sagt någon som är så livsviktig för dig själv som solen är för mänskligheten.

Hur ser framtiden ut för bandet, vad väntas komma härnäst?

– Förutom att vi spelar på festivalen Viva Sounds i Göteborg den 7/12 så fick vi även nyligen veta att vi blivit utvalda som ett av tio svenska band till INES talents 2018, vilket såklart var fantastiskt roligt! INES (Innovation Network of European Showcases) är ett EU-projekt som har som mål att hjälpa unga artister och band att ta sig fram på Europas musikmarknad, så för oss innebär det här en fantastisk möjlighet att få komma ut och spela mer i Europa. Förhoppningsvis får vi i och med det spela på ännu fler festivaler i ännu fler, för oss, helt nya länder. Det här passar också väldigt bra med våra framtidsplaner nu efter att EP:n har släppts. Från och med vintern och ända fram till hösten 2019 kommer vi vara ute och spela så mycket vi bara kan för att få så många det bara går. Vi håller just nu på att repa in en helt ny show så det vi längtar efter allra mest just nu är att få komma ut och spela för våra följare och allmänt vem som helst som vill komma och lyssna på oss i Sverige, Europa eller någon annanstans i världen. Vi börjar få ganska många följare i Sydamerika nu, så om man tänker ännu längre fram hoppas vi även på att få möjligheten att åka dit och spela.

text: redaktionen, foto: marko tosic

Medlemmar:

Fredrik Andersson

Victor Bergh

Johan Köhler

Per Eresund

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng